Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Έδωσαν διαμερίσματα σε αθλητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Χαμόγελα ευτυχίας» φώτισαν χθες τα πρόσωπα των διακεκριμένων αθλητών της Βορείου Κορέας, καθώς νέα, υπερπολυτελή, διαμερίσματα μοιράστηκαν στους κορυφαίους του αθλητισμού της χώρας ως ανταμοιβή για τις αποδόσεις τους στις διεθνείς διοργανώσεις.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε πως πολλοί αθλητές, μεταξύ τους και οι χρυσοί ολυμπιονίκες του Λονδίνου Ομ Γιουν Τσουλ, Αν Κουμ Άε και Κιμ Ουμ Γκουκ, μετακόμισαν στις επίζηλες υπερπολυτελείς κατοικίες τους στις όχθες του ποταμού Ποτχόνγκ. Η Βόρειος Κορέα, παρά τις σιτοδείες που συχνά μαστίζουν τον πληθυσμό της φτωχικής χώρας, συχνά ανταμείβει τους αθλητές της με πολυτέλειες και ανέσεις.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης της άρσης βαρών στα 56 κιλά Ομ, αφού συνήλθε από τη συγκίνηση έπλεξε το εγκώμιο του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν και εξήρε το δόγμα Σονγκούν (Πρώτα ο Στρατός) της χώρας.

«Εμείς οι εκπρόσωποι του αθλητισμού αποθεώνουμε την αξιοπρέπεια και την τιμή του Σονγκούν της Κορέας με τα χρυσά μετάλλια στις διεθνείς διοργανώσεις χάρις στη βαθιά αγάπη και φροντίδα του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος πάντοτε μας καθοδηγεί σε κάθε αγώνα, ενσταλάζοντάς μας δύναμη και καρτερία», δήλωσε ο Ομ, σύμφωνα με το KCNA.

O ανώτατος ηγέτης Κιμ—τρίτος κατά οικογενειακή σειρά ηγέτης της χώρας του—έχει «δείξει τόσο βαθιά αγάπη, φροντίδα και εμπιστοσύνη», υπερθεμάτισε από την πλευρά του η δρομέας μεγάλων αποστάσεων Κιμ Κουμ Οκ, προτού αναλυθεί σε δάκρυα.

«Μόλις που έχω δύναμη να μπω στο διαμέρισμα, αφού κάθε δωμάτιό του είναι βαθιά συνδεδεμένο με την φροντίδα του Αρχιστράτηγου και είμαι βαθιά συγκινημένη από την ευεργετική μεγαθυμία του εξαίσιου σοσιαλιστικού μας συστήματος», δήλωσε η ίδια στο πρακτορείο.

«Ακόμη μία φορά με ευχαρίστηση συνειδητοποίησα μέσα σε ποια πλατιά φροντίδα ζούμε», πρόσθεσε.

Η Βόρειος Κορέα, μολονότι μετά βίας μπορεί να θρέψει τον λαό της λόγω της κατεστραμμένης οικονομίας της και των διεθνών κυρώσεων που της έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ, κατόρθωσε να κερδίσει τέσσερα χρυσά και δύο χάλκινα ολυμπιακά μετάλλια και να καταταγεί 20η στον αντίστοιχο πίνακα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.