Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Αποφάσεις πρόκληση κατά ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Στα μαλακά» έριξε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης ΔΥΠΕ τους γιατρούς που κατηγορούνται για την υπόθεση της δολιοφθοράς στον αξονικό τομογράφο Λήμνου και της αναπηρίας της 33χρονης δικηγόρου Κωνσταντίνας - Μαρίνας Σπυριάδη.


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τις οποίες αρνήθηκαν να διασταυρώσουν υψηλόβαθμα στελέχη της 2ης Διοικητικής Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου, «στα μαλακά» πέφτουν γιατροί των Νοσοκομείων Λέσβου και Λήμνου που είχαν εμπλακεί σε σοβαρές υποθέσεις και που εξετάστηκαν από Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ.

Με δύο μήνες στέρησης μισθού τιμωρήθηκαν γιατροί της Λήμνου για τη δολιοφθορά στον αξονικό τομογράφο του ιδρύματος, ενώ με έξι μήνες στέρησης μισθού και 20.000 πρόστιμο τιμωρείται γιατρός του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πλημμελή ιατρική αντιμετώπιση της Κωνσταντίνας - Μαρίνας Σπυριάδη, που το 2009 είχε τραυματιστεί σε τροχαίο και έκτοτε αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα αναπηρίας. Σύμφωνα με την οικογένειά της, υπήρξαν ευθύνες από πλευράς Νοσοκομείου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η 33χρονη.

Και για τις δύο αυτές υποθέσεις, είχαν διενεργηθεί Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις. Τα πορίσματα των ΕΔΕ εξετάστηκαν προ 10ημέρου από το Πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, ενώ ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι το αποτέλεσμα της απόφασης πρόκειται να κοινοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Δολιοφθορά στον τομογράφο…
Θυμίζουμε ότι τον Απρίλιο του 2012, ο τότε διοικητής του Βοστάνειου, Δημήτρης Κατσιφαράκης, κατήγγειλε στον εισαγγελέα βανδαλισμούς και δολιοφθορές στον αξονικό τομογράφο της Λήμνου, βάσει δελτίου τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας «Proton A.E.» με ημερομηνία 9-4-2012, το οποίο υπογραφόταν από τον τεχνικό της εταιρείας και από δυο τεχνολόγους ακτινολόγους του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Δύο χρόνια πριν την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου ελέγχου, είχε γίνει σέρβις στο μηχάνημα και είχε διαπιστωθεί ότι αυτό ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κατσιφαράκης είχε τότε υποστηρίξει τα παρακάτω εντυπωσιακά: «Έκπληκτος ενημερώθηκα ότι το μηχάνημα έχει υποστεί βανδαλισμό και δολιοφθορά, ενώ ήταν κλειδωμένο και χωρίς να έχει παραβιαστεί - απ’ ό,τι με ενημέρωσαν - η πόρτα του δωματίου.

Ο τομογράφος βρέθηκε με σημαντικές φθορές και βλάβες, που δεν μπορούν παρά μόνο με παρέμβαση ανθρώπινου χεριού να γίνουν. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και έχω ζητήσει από σήμερα το πρωί την παρέμβαση του εισαγγελέα των αστυνομικών αρχών.»
Το Φεβρουάριο που μας πέρασε, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης το πόρισμα της ΕΔΕ για τις σκανδαλώδεις ζημιές στον αξονικό τομογράφο της Λήμνου.

Όπως το πόρισμα της ΕΔΕ αναφέρει, η ζημιά στον αξονικό τομογράφο δεν ήταν αποτέλεσμα χρήσης, αλλά δολιοφθοράς! Στο πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται αναφορά στους λόγους της δολιοφθοράς, που αφορούν σε μεγάλα κέρδη από τον κύκλο εργασιών που ιδιωτικός αξονικός τομογράφος πραγματοποίησε εξ αιτίας της βλάβης του κρατικού μηχανήματος! Για όλα τα παραπάνω, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο επέβαλε στέρηση δυο μισθών!

Υπόθεση Σπυριάδη…
Ήταν Ιούλιος του 2009 όταν η Κωνσταντίνα - Μαρίνα Σπυριάδη τραυματίστηκε σοβαρά μετά από τροχαίο ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει «φυτό». Σύμφωνα με το περιβάλλον της κοπέλας, η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα ιατρικών λαθών που έγιναν, γι’ αυτό και ξεκίνησαν δικαστικό αγώνα. Μάλιστα, όπως είχε πει στο «Ε» δύο χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό, ο και γιατρός πατέρας της Κωνσταντίνας - Μαρίνας, ο «Γολγοθάς» που ζει όλη η οικογένεια θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν όσο ήταν η 29χρονη τότε στη Μυτιλήνη, της γινόταν μία απλή επέμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Ιουλίου τού 2009, η 33χρονη σήμερα Κωνσταντίνα - Μαρίνα Σπυριάδη τραυματίστηκε σοβαρά όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, κάτω από άγνωστες ακόμα συνθήκες, βγήκε από την πορεία του στην περιοχή Πηγαδάκια και καρφώθηκε σε δέντρο. Ο νεαρός οδηγός του αυτοκινήτου είχε ανασυρθεί από τα συντρίμμια νεκρός. Η 29χρονη τότε Κωνσταντίνα - Μαρίνα Σπυριάδη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στην Αθήνα. Η ντακότα που επρόκειτο να τη μεταφέρει, υπέστη βλάβη κατά τον ερχομό της, επέστρεψε στην Αθήνα και χρειάστηκε να ειδοποιηθεί και να έρθει άλλο αεροσκάφος για να την παραλάβει.

Σε όλον αυτόν το χρόνο που χάθηκε, οι γονείς της νεαρής θεωρούν ότι αν είχε γίνει μια απλή επέμβαση από το μοναδικό νευροχειρουργό που διέθετε τότε το Νοσοκομείο, σήμερα το παιδί τους θα ήταν καλά. Έξι μισθοί και 20.000 ευρώ πρόστιμο τιμολογήθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ η αναπηρία της νέας γυναίκας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.