Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ο πατέρας των δύο μικρών παιδιών με αναπηρία μίλησε στο Αθλητικό Metropolis

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Βασίλης Νικολόπουλος, πατέρας του Σήφη και της Άννας Μαρίας για το πρόβλημα υγεία των οποίων δόθηκε το 10% των εισπράξεων του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Ευχαριστώ για το βήμα που μου δίνετε για να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον ΠΑΟΚ. Δεν το πιστεύω ακόμη αυτό που έγινε. Το πιο δύσκολο που μπορεί να συμβεί σε ένα γονιό είναι να μην έχει υγεία το παιδί του. Πάνω στην αγωνία μας απευθυνθήκαμε σε πολλούς. Στον απλό κόσμο μέσω Facebook υπήρξε ανταπόκριση. Απευθυνθήκαμε και σε ανθρωπιους με οικονομική ευρωστία, αλλά από εκεί δεν έχουμε πάρει κάποιες απαντήσεις».

Για το λόγο που τον έκανε να στραφεί στον ΠΑΟΚ: Είμαι ΠΑΟΚτσής. Το βασικό κίνητρο ήταν μια άλλη αντίστοιχη κίνηση στον περασμένο αγώνα του ΠΑΟΚ. Από ένα σημείο και μετά δεν έχεις και πολλές επιλογές, αφού ο χρόνος μας πιέζει. Είναι τέτοια η πάθηση των παιδιών μας που κάθε στιγμή που περνά μας φέρνει πιο κοντά στην χειρουργική επέμβαση. Πήγα στον ΠΑΟΚ, όπως θα πήγαινα και σε κάποιον φίλο. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως είχα να κάνω με πραγματικούς ανθρώπους. Μετά από μόλις 24 ώρες χτύπησε το τηλέφωνο και με πολύ απλό τρόπο μου είπαν ότι εμείς αποφασίσαμε ότι στο επόμενο εντός έδρας ματς το 10% θα πάει στα παιδιά. Πήγε να μου πέσει το τηλέφωνο. Ακόμη και τώρα δεν το πιστεύω. Εμείς σαν ΠΑΟΚτσήδες και σαν άνθρωποι είμαστε τυχεροί και ευλογημένοι που υπάρχει ένας άνθρωπος με «Α» κεφαλαίο, ο Ιβάν Σαββίδης. Πραγματικά, μίλησε στην καρδιά μου. Η όλη ανταπόκριση και συμπεριφορά ήταν σαν να με βοηθούσε ο πατέρας μου. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι δεν χρησιμοποιήθηκε η συγκεκριμένη κίνηση για επικοινωνιακούς λόγους. Το έκανε μέσα από την ψυχή του. Ο Θεός να του δίνει πολλά χρόνια.

Για τον κόσμου που βρέθηκε στηην Τούμπα: «Ευχαριστώ πολύ και τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Το να στερηθεί σήμερα κάποιος ακόμη και 10? σήμερα είναι είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους φίλους μου Δημήτρη Μαυρίδη, Μαρία Μαυρίδη και Γιάννη Πετραδάκη.

Για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζαν τα παιδιά: «Ονομάζεται συνδρομική κρανιοσυνοστέωση. Σε απλά ελληνικά δεν αναπτύσσεται το κρανίο τους ενώ αναπτύσσεται κανονικά ο εγκέφαλός τους. Αυτό σημαίνει πως κάποια στιγμή ο εγκέφαλος θα δεχτεί πίεση και αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τύφλωση, αναπηρία οποιασδήποτε μορφής, ίσως και θάνατο. Κάνοντας αυτήν την επέμβαση θα ζήσουν κανονικά χωρίς κίνδυνο. Η επέμβαση θα γίνει σε ένα κέντρο στη Γερμανία από μια εξειδικευμένη ομάδα. Το ποσό που χρειάζεται είναι 50.000 ευρώ. Μας βοήθησε και το Χαμόγελο του Παιδιού, η Φλόγα, ο ΠΑΟΚ φυσικά, αλλά για μας ο αγώνας συνεχίζεται».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.