Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Αποφυλάκισαν σχιζοφρενή κρατούμενο στο Γκουαντάναμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν θεωρείται απειλή για τις ΗΠΑ υποστήριξαν οι συνήγοροί του.

Ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε την αποφυλάκιση ενός κρατουμένου στις φυλακές της αμερικανικής βάσης στο Γουαντάναμο της Κούβας μετά την διάγνωση ότι πάσχει από ψυχική ασθένεια κι αφού στα 11 χρόνια της φυλάκισής του έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος τους στην ψυχιατρική πτέρυγα.

Ο δικαστής Ρόις Λάμπερθ εξέδωσε χθες τη διαταγή αποφυλάκισης για τον Ιμπραχίμ Ίντρις, υπήκοο του Σουδάν, ο οποίος κρατούνταν ως εχθρικός πολεμιστής, αλλά δεν του είχαν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες.

Η απόφαση εκδόθηκε μετά την κατάθεση από την πλευρά των συνηγόρων του Ίντρις την Τετάρτη των απαραίτητων δικαστικών εγγράφων, που πιστοποιούν ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν πρόκειται εφεξής να προβάλλει όποια αντίθεση στην αποφυλάκισή του.

Οι συνήγοροί του επεσήμαναν πως η ασθένεια του Ίντρις είναι τόσο σοβαρή που ο ίδιος δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως ο 50χρονος Ίντρις είχε συλληφθεί μαζί με μαχητές της Αλ Κάιντα το 2001 από τις πακιστανικές δυνάμεις, ενώ προσπαθούσε να διαβεί τη μεθόριο της χώρας αυτής με το Αφγανιστάν.

Λίγο μετά τον εγκλεισμό του στο Γουαντάναμο, το 2002, ψυχίατρος του στρατού διέγνωσε πως ο Ίντρις είναι ψυχικά διαταραγμένος και πως πάσχει από σχιζοφρένεια, με την κατάσταση της νόσου του να είναι τέτοια που να είναι ανίκανος έστω και να επικοινωνήσει με τους συνηγόρους του.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.