Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Εθνικό πλαίσιο φαρμακευτικής και ερευνητικής πολιτικής ζητά η ΠΕΦ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τους πυλώνες ανάπτυξης του φαρμάκου στην Ελλάδα παρουσίασε ο πρόεδρος της Ένωσης.

Την επιτακτική ανάγκη διαμόρφωσης ενός εθνικού πλαισίου φαρμακευτικής και ερευνητικής πολιτικής στη χώρα μας επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Θεόδωρος Τρύφων, εκπροσωπώντας την ελληνική παραγωγή φαρμάκων στο «Greece-Germany Business Forum: Restoring Confidence and Navigation for new trade, investment and startups» που διοργάνωσε ο Economist στο Βερολίνο.

Στο πλαίσιο της ενότητας «Greek-German Cooperation for research and innovation», ο κ. Τρύφων σκιαγράφησε τη δυναμική ανάπτυξης του κλάδου και τη σημαντική επίδρασή του στην ελληνική οικονομία, ενώ ανέπτυξε τη στρατηγική επενδύσεων της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας για τα επόμενα χρόνια.

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ τόνισε επίσης, πως ο δρόμος ανάπτυξης του κλάδου του φαρμάκου στη χώρα μας περνάει από τους εξής πυλώνες:

  1. Τη διενέργεια κλινικών μελετών στην Ελλάδα από πολυεθνικές και ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες.
  2. Τη δημιουργία πλαισίου για την ενίσχυση της έρευνας και της ανάπτυξης, με τη συνεργασία ξένων πανεπιστημίων και εταιρειών, καθώς επίσης και η συνανάπτυξη προϊόντων, αλλά και η χρήση των εργαλείων που προσφέρει το πρόγραμμα Horizon 2020.
  3. Την εμπέδωση της εξωστρέφειας με την αύξηση των εξαγωγών.

Η απελευθέρωση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής παραγωγής φαρμάκων προϋποθέτει, κατά τον κ. Τρύφων, τόσο τη διασφάλιση σταθερών ροών πληρωμών, όσο και την πρόσβαση στα αναγκαία επενδυτικά κεφάλαια, καθώς επίσης και τις απαραίτητες φορολογικές ελαφρύνσεις για τα προγράμματα επενδύσεων και R&D.

Στο forum, που είχε στόχο τη σύσφιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων μέσω του επιχειρείν, συμμετείχαν διακεκριμένες προσωπικότητες και ομιλητές από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ο έλληνας υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γεώργιος Σταθάκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, και η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.