Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

«Δεν υπάρχει χειρότερος τόπος διαπαιδαγώγησης της νεολαίας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Άνδρο παρανομίας» το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σύμφωνα με καθηγητή του ιδρύματος.

Σοβαρές καταγγελίες στη λειτουργία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου καταγγέλλει ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου κ. Λουκάκης με ανοιχτή του επιστολή που αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο του ΕΜΠ.

Ο ομότιμος καθηγητής κάνει λόγο στο κείμενό του για απεργούς που πληρώνονται κανονικά χαρακτηρίζοντάς τους ως «τζάμπα μάγκες». Αναφέρεται στην κάκιστη κατάσταση των φοιτητικών εστιών όπου. Επίσης ο κ. Λουκάκης, τονίζει ότι «σε αρκετές περιπτώσεις κλοπής σημαντικής αξίας δημόσιας περιουσίας, ουδεμία προσπάθεια προσδιορισμού των δραστών γίνεται», ενώ μεταξύ των άλλων καταγγέλλει τον εκφοβισμό που ασκούν οι φοιτητές στους καθηγητές χωρίς να προβλέπεται καμιά πειθαρχική κύρωση.

Στο μακροσκελέστατο κείμενό του ο κ. Λουκάκης τονίζει ότι παρά τις ενοχλήσεις και παρεμβάσεις από τους δύο κύριους εχθρούς του (τις αριστερές εν γένει δυνάμεις και κόμματα και το υπ. Παιδείας), το ίδρυμα διαπρέπει διεθνώς (πρώτο στην Ευρώπη σε ορισμένους τομείς) και εθνικώς (αδιαμφισβήτητος εθνικός τεχνολογικός πρωταθλητής).

Επίθεση εξαπολύει εναντίον ομάδας καθηγητών (απαράτσικ αριστερών κομμάτων και ομάδων) που εμποδίζουν εσκεμμένα το ίδρυμα να λειτουργήσει κανονικά και ενθαρρύνουν την οιαδήποτε «αριστερή» παρανομία. «Φθάσαμε έτσι στο σημείο οι "αριστεροί" σπουδαστές όχι μόνο να μη σέβονται αλλά και να καθυβρίζουν κατά βούληση τους καθηγητές, χωρίς άλλωστε να προβλέπεται ουδεμία πειθαρχική κύρωση γι’ αυτό από τον επίσημο εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του ιδρύματος! Ταξικός και πρωτοφανούς κακογουστιάς πόλεμος από καλοζωισμένα μπουρζουαδάκια ενάντια σε ομάδα χαμηλόμισθων αν και διεθνώς αναγνωρισμένων, ικανότατων τεχνολόγων ακαδημαϊκών. Με τις εκάστοτε (έντρομες) διοικήσεις να ποιούν τη νήσσα! Ο πόλεμος επεκτείνεται και ενάντια στους νέους ερευνητές και μεταπτυχιακούς υπότροφους τη μισθοδοσία των οποίων διακόπτουν οι "αριστεροί" όποτε "καταλάβουν" τον ειδικό λογαριασμό».

Ο κ. Λουκάκης τονίζει ότι «χειρότερος τόπος διαπαιδαγώγησης του άνθους της ελληνικής νεολαίας σε θέματα αγωγής του δημοκρατικού πολίτη από τα εντόπια ΑΕΙ και ΑΤΕΙ δεν υπάρχει! Άλλη μια ζοφερή πρωτιά της παρακμασμένης χώρας. Τι το χειρότερο θα μπορούσε να συμβαίνει σένα πανεπιστήμιο από το να εμποδίζουν δια της βίας συνδικαλιστές σπουδαστές την καθολική ψήφο των υπόλοιπων και αυτοί να τους... κάθονται (και η διοίκηση και το υπουργείο)! Όπως άλλωστε τους κάθονται αντίστοιχα και οι καθηγητές! Δεν είναι τα παραπάνω ειδεχθή πολιτικά -και όχι μόνο- αδικήματα; Τι είναι μια κυβέρνηση που τα παραδέχεται στη σχετική νομοθεσία;»

Τέλος ο ομότιμος καθηγητής απευθύνεται στη Σύνοδο των Πρυτάνεων και απευθύνει ερώτηση σχετικά με την τραγική κατάσταση στο ΕΜΠ και τους ισχυρισμούς του υπουργείου Παιδείας ότι η κατάσταση είναι καλύτερη από αυτή που επικρατεί στα ΑΤΕΙ.

Ασχολίαστο δεν αφήνει και το γεγονός ότι το υπουργείο αποψίλωσε το ΕΜΠ από το προσωπικό. «Πραγματικά περιμένει το υπ. Παιδείας να λειτουργήσει το μεγαλύτερο Τεχνολογικό Ίδρυμα της χώρας με 220 (από 550) διοικητικούς υπάλληλους και ελάχιστους τεχνίτες για τα 120 εργαστήρια; Κούνια πού το κούναγε! Το γεγονός είναι ότι το πανάσχετο περί αυτά υπουργείο "έκλεισε" το ΕΜΠ ως Ερευνητικό Πανεπιστήμιο και Κέντρο Τεχνολογίας. Τι κρίμα. Το αντιλαμβάνεται αυτό ο πρωθυπουργός; Να του πω εγώ τι κάνουν (ανέκαθεν) η Αγγλία ή η Γαλλία με τους εθνικούς πρωταθλητές;»

Επίσης αναρωτιέται «πώς και δεν απασχολεί το σύλλογο ΔΕΠ το γεγονός ότι το εχθρικό υπουργείο, μετά το τσεκούρεμα των αποδοχών τους, αύξησε τις υποχρεωτικές ώρες διδασκαλίας κατά 30%! Δεν έχει έρθει ακόμα η κομματική ντιρεκτίβα στους απαράτσικ; Μόνο απεργίες θα κηρύσσει;»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.