Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

«Μπλόκο» ΟΛΜΕ και ΔΟΕ στα σεμινάρια επιμόρφωσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οργανώνουν κινητοποιήσεις το Σάββατο 15 Μαρτίου, ημέρα πραγματοποίησης των σεμιναρίων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν το Σάββατο 15 Μαρτίου, στις 2 μ.μ. και 2.30 μ.μ. έξω από το χώρο του υπουργείου Παιδείας, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, αντίστοιχα, σε μια προσπάθεια να ακυρώσουν τα σεμινάρια επιμόρφωσης των στελεχών που πραγματοποιούνται εκείνη την ημέρα από το υπουργείο.

Θυμίζουμε ότι τα σεμινάρια στις 15 και 16 Μαρτίου αφορούν τα στελέχη εκπαίδευσης και σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας θα επιμορφωθούν περισσότερα από 160 στελέχη:

Σάββατο 15/03/2014 15:30 - 21:00
Κυριακή 16/03/2014 09:30 - 15:00

Στο διήμερο αυτό θα επιμορφωθούν:

- Οι 13 περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης της Επικράτειας.
- Οι 26 προϊστάμενοι Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης.
- Οι 116 διευθυντές Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
- Οι 5 γενικοί διευθυντές του ΥΠΑΙΘ.
- Οι διευθυντές σπουδών Α/θμιας, Β/θμιας, Φυσικής Αγωγής, Ειδικής Αγωγής και ΣΕΠΕΔ.

Για την παραπάνω ομάδα επιμορφούμενων προβλέπεται επιπλέον εξ αποστάσεως επιμόρφωση 6 ωρών.

Η ΔΟΕ σε σχετική της ανακοίνωση κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι «δίχως καμία διάθεση να αντιληφθεί το μέγεθος της αντίδρασης των εκπαιδευτικών ενάντια στην αδιέξοδη και δίχως κανένα διάλογο πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της αξιολόγησης, συνεχίζει απτόητη τον προγραμματισμό που της επιβάλλει η απόφαση να διαλύσει τη δημόσια εκπαίδευση και η προοπτική απορρόφησης κι άλλων κοινοτικών κονδυλίων, όχι φυσικά προς όφελος των μαθητών και της δημόσιας εκπαίδευσης».

Η ΔΟΕ υποστηρίζει ότι η αποκαλούμενη αυτοαξιολόγηση έχει ναυαγήσει καθώς χιλιάδες εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενυπόγραφα έχουν αρνηθεί την αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση χειραγώγηση που οδηγούν σε υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, κλείσιμο σχολείων και απολύσεις.

Η ΔΟΕ καλεί το σύνολο των εκπαιδευτικών να δώσουν δυναμικό παρόν έξω από το υπουργείο Παιδείας το Σάββατο 15 Μαρτίου στις 14:30 ώστε να αποτραπεί η πραγματοποίηση της «επιμόρφωσης» και να δοθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου το μήνυμα ότι οι αντιεκπαιδευτικοί σχεδιασμοί της δε θα περάσουν.

Εκτός όμως από τους εκπαιδευτικούς κάλεσμα απευθύνεται από το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων και στα στελέχη της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα αναφέρει η ΔΟΕ «καλούμε επίσης τα στελέχη της εκπαίδευσης να αντιληφθούν το μέγεθος της ευθύνης που έχουν για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης και λειτουργώντας ως αυτό που πρώτιστα είναι, εκπαιδευτικοί, να συνταχθούν με την ομοσπονδία στην οποία ανήκουν και να είναι μαζί μας έξω από το υπουργείο κι όχι απέναντί μας μέσα, στην «επιμόρφωση» της χειραγώγησης και της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης».

Εκτός από τη ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, όπως προειπώθηκε, οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο, 15/3 και ώρα 2 μ.μ. Στη λιτή της ανακοίνωση η ΟΛΜΕ τονίζει την αντίθεση του κλάδου στην προωθούμενη αξιολόγηση και το νομοθετικό της πλαίσιο και διεκδικεί την ακύρωσή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.