Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Εξώδικο σε 6 καπνοβιομηχανίες από τους περιπτερούχους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το συνδικάτο διαμαρτύρεται για καταχρηστικές και ανταγωνιστικές πρακτικές σε βάρος τους.

Το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Λιανεμπόρων Ψιλικών Ειδών Νομού Αττικής, απέστειλε εξώδικο στις 6 καπνοβιομηχανίες και τα 15 πρατήρια που αποτελούν το αποκλειστικό δίκτυο διανομής τους και με σημερινή ανακοίνωσή του δηλώνει ότι θα συνεχίσει τη διεκδίκηση των αιτημάτων του.

Επίσης, οι Σύνδεσμοι Πρατηριούχων Αθηνών, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Πατρών έχουν προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού καταγγέλοντας τις καπνοβιομηχανίες για εναρμονισμένες πρακτικές και παραβίαση των διατάξεων περί ανταγωνισμού.

Στο εξώδικο του προς τις ΠΑΠΑΣΤΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ - PHILIP MORRIS INTERNATIONAL, «ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Α.Ε», «IMPERIAL TOBACCO HELLAS», «BRITISH AMERICAN TOBACCO», «ΚΑΡΕΛΙΑΣ Α.Ε.» και ΣΕΚΑΠ Α.Ε., το συνδικάτο διαμαρτύρεται για «καταχρηστικές και ανταγωνιστικές πρακτικές σε βάρος τόσο των περιπτερούχων όσο και των πρατηριούχων καπνικών ειδών.

Αρχής γενομένης από το καλοκαίρι του 2013 όπου πρώτη από όλες η θυγατρική της Phillip Morris στην Ελλάδα κατήγγειλε τις επί δεκαετίες ισχύουσες συμβάσεις με τα πρατήρια, δημιουργώντας ένα σύστημα αποκλειστικής ή και επιλεκτικής διανομής. Για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες καπνοβιομηχανίες.

Ως αποτέλεσμα, η Αττική χωρίστηκε σε διακεκριμένα μεταξύ τους γεωγραφικά διαμερίσματα, επιβάλλοντας με αυτό τον τρόπο σε κάθε επιχείρηση λιανικής εμπορίας καπνοβιομηχανικών προϊόντων τη συνεργασία με έναν και αποκλειστικό προμηθευτή- αντιπρόσωπο».

Σύμφωνα με το εξώδικο, η λειτουργία του νέου αυτού συστήματος διανομής επιδείνωσε το σύνολο των όρων συναλλαγής και προμήθειας καπνοβιομηχανικών προϊόντων για περίπτερα και πρατήρια, τόσο σε ζητήματα παράδοσης αυτών, όσο και σε ζητήματα πίστωσης και κόστους κτήσης τους.

Στο μεταξύ, εξέθεσαν τα θέματα που τους απασχολούν σε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, ενώ έγινε συζήτηση και για το νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Συνδικάτο περιπτερούχων την επόμενη εβδομάδα, ως αντιπρόταση στο άρθρο 78 που εμπεριέχεται σε σχέδιο νόμου που θα καταθέσει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και όπως εκτιμούν οι περιπτερούχοι είναι καταστροφικό για τον κλάδο.

Στον κ. Ρήγα οι περιπτερούχοι κατέθεσαν επίσης τα έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους για τις ευθύνες του διοικητή της ΤτΕ για την απώλεια χρημάτων του Ταμείου Αρωγής και Αναπήρων.

Οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου παρέδωσαν το εξώδικο που απέστειλαν στις καπνοβιομηχανίες σε όλα τα κόμματα του κοινοβούλιο και ζήτησαν να υπάρξουν συναντήσεις με εκπροσώπους κάθε κόμματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.