Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Κλείνει το άσυλο ανιάτων!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)
Χαλκοκονδύλη 37, πλ. Βάθη, 2ος όροφος, τηλ.: 2105221411, www.eskamea.gr, seaan@hotmail.gr

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ 190 ΒΑΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΙ 
ΚΑΙ 150 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ

Η πολιτική της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε., οδηγεί τα ιδρύματα για βαριά αναπήρους στη διάλυση και το κλείσιμο.

Σύμφωνα με γράμμα της διοίκησης του Ασύλου Ανιάτων προς τις οικογένειες των 190 αναπήρων που περιθάλπονται στο ίδρυμα, στις 19 Μάρτη είναι προγραμματισμένη γενική συνέλευση του «φιλανθρωπικού σωματείου» που θα αποφασίσει τη διάλυσή του λόγω οικονομικών δυσκολιών και μεγάλων χρεών.
Κλείνουν το  Άσυλο Ανιάτων που λειτουργεί για πάνω από 100 χρόνια επί της οδού Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη. Να μην το επιτρέψουμε!
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων που αρνούνται εδώ και χρόνια να αναλάβει το κράτος την ευθύνη για την περίθαλψη, τη φροντίδα των βαριά αναπήρων που έχουν ανάγκη από κλειστή νοσηλεία καθώς και την στήριξη των οικογενειών τους. Ευθύνες έχει και η διοίκηση του ιδρύματος που υλοποίησε πλήρως αυτή την πολιτική, συρρίκνωσε τις υπηρεσίες μειώνοντας τα κρεβάτια, μετέφερε το πρόβλημα στους ασθενείς και στους εργαζόμενους και τώρα έρχεται να αναγγείλει το κλείσιμο, ουσιαστικά, του Ασύλου Ανιάτων. 
Το σχέδιο του κλεισίματος του ιδρύματος από κυβέρνηση και διοίκηση πρέπει να ακυρωθεί με τον αγώνα μας. Άμεσα το κράτος να επιχορηγήσει το ίδρυμα για να εξασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας του και στην πορεία να περάσει στο δημόσιο. 

Δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί εργαζόμενοι και ανάπηροι ενάντια στην πολιτική που κλείνει δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας για να εξασφαλίσουν «πελατεία» στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, γηροκομείων και κέντρων αποκατάστασης, για να φορτώσουν το κόστος στον ίδιο τον ανάπηρο και την οικογένειά του. Με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία – Πρόνοια, συγκεντρώνουν κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση του αγώνα. Στρατευόμαστε με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, τη Σ.Ε.Α.ΑΝ. και στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος του Π.Α.ΜΕ. Γιατί ήταν οι μόνοι που έλεγαν την αλήθεια για το τι ερχόταν και καλούσαν να βάλουμε φρένο σ’ αυτές τις πολιτικές.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να μην κλείσει το Άσυλο Ανιάτων, να χρηματοδοτηθεί άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις ανάγκες της λειτουργίας του στην προοπτική άμεσης ένταξης του στο δημόσιο, μαζί με όλη του την περιουσία
  • Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους
  • Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης
  • Καμία απόλυση. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα
  • Να καταργηθούν οι πληρωμές των περιθαλπόμενων 


Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.


Δελτίο τύπου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.