Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Αρνητικά τα αποτελέσματα για ασθενή σε καραντίνα στη Σενεγάλη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Θερίζει» ανεξέλεγκτος ο ιός Έμπολα.

Η ανάλυση των δειγμάτων από έναν ασθενή που βρίσκεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο της περιοχής Ματάμ στη βόρεια Σενεγάλη εξ αιτίας συμπτωμάτων αιμορραγικού πυρετού απέκλεισε την πιθανότητα να πάσχει από τον ιό Έμπολα όπως δήλωσε τη Δευτέρα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών πρόληψης της Σενεγάλης.

Ο ασθενής τέθηκε το Σάββατο σε απομόνωση στο νοσοκομείο της πόλης Ουροσογκουί κοντά στο Ματάμ. Τα δείγματα του εστάλησαν στο Ντακάρ, σε απόσταση περίπου 530 χλμ όπου αναλύθηκαν από το Ινστιτούτο Παστέρ, όπως δήλωσε ο δρ Μαμαντού Ελ Χατζί Ντιαγιέ. «Πήραμε μόνο τα αποτελέσματα των δοκιμών και ο ιός Έμπολα είναι αρνητικός» είπε ο δρ Ντιαγιέ μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο χωρίς όμως να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την Κυριακή, οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ο ασθενής είναι ένας άνδρας 27 ετών ο οποίος κατάγεται από το Μάλι, μια χώρα που δεν χτυπήθηκε από την επιδημία, αλλά ο νεαρός άντρας τέθηκε σε καραντίνα επειδή είχε «αρκετά σημάδια που υποδηλώνουν Έμπολα». Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων της Σενεγάλης ο ασθενής που διαμένει σε ένα χωριό κοντά στο Ουροσογκουί είχε επιστρέψει πρόσφατα από μια επίσκεψή του στο Μάλι και εισήχθη στο νοσοκομείο με πονοκέφαλο, υψηλό πυρετό και διάρροια με αίμα.

Η Σενεγάλη και το Μάλι είναι στα σύνορα με τη Γουινέα από όπου ξεκίνησε η τρέχουσα επιδημία του ιού Έμπολα, η οποία στη συνέχεια εξαπλώθηκε στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και από τον Ιούλιο στη Νιγηρία. Έχει συνολικά κοστίσει τη ζωή σε 960 ανθρώπους ενώ άλλα 1.800 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί ότι φέρουν τον ιό ή είναι πολύ πιθανόν να τον φέρουν σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.