Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Οι 25 περιοχές που έγιναν... Εκάλη λόγω ΕΝΦΙΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκκαθαριστικά με αντικειμενικές αξίες «φουσκωμένες» έως και 1.700% έστειλε η Εφορία για σπίτια και αγροτεμάχια σε ορεινά και απομονωμένα χωρία της περιφέρειας.

Με ταχυδακτυλουργικό τρόπο η εφορία μετέτρεψε εκτάσεις σε βραχώδεις περιοχές και λόγγους σε ακίνητα-φιλέτα σε ακριβά προάστια της Αττικής αυξάνοντας την αξία τους μέχρι και 1.700% σε σχέση με την πραγματική και χρεώνοντας στους ιδιοκτήτες εξωφρενικά ποσά για τον ΕΝΦΙΑ.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε το «Έθνος» από όλη την Ελλάδα δείχνουν ότι ο ΕΝΦΙΑ «έκαψε» φορολογούμενους σε χωριά, οικισμούς και κωμοπόλεις σε 25 νομούς της χώρας οι οποίοι «εν μια νυκτί» έγιναν Κροίσοι με ακίνητη περιουσία αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ.

Παραθέτουμε χαρακτηριστικές περιπτώσεις φόρο-τρέλας με τα εκκαθαριστικά:

-Για οικόπεδο ένα στρέμμα στους Γόμους Τρικάλων, υπολογίστηκε αντικειμενική αξία 72 ευρώ το τ.μ, όταν η τιμή που είχε καθοριστεί για τον ΦΑΠ του 2013 στην ίδια περιοχή ήταν 4 ευρώ το τ.μ. (αύξηση 1.700%).

-Στο μεταλλικό του Κιλκίς, στάβλος 150 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 4 στρεμμάτων με βάση τον ΕΝΦΙΑ έχει αντικειμενική αξία 228.000 ευρώ ενώ μονοκατοικία 75 τ.μ σε οικόπεδο 950 τ.μ έχει αντικειμενική αξία 148.000 ευρώ καθώς υπολογίστηκε με βάση τη Δ’ ζώνη του Κιλκίς.

-Στην ορεινή Άνω Βροντού των Σερρών, σε υψόμετρο 1060 μέτρων παλιό σπίτι, κατασκευής 1956, ετοιμόρροπο, έχει αντικειμενική αξία 320.000 ευρώ και το ποσό του ΕΝΦΙΑ είναι 1.570 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.