Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Θεσσαλονίκη: SOS για τον ναό της Αφροδίτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ομάδα πολιτών, για τον «Παρθενώνα της Θεσσαλονίκης» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία που διεξάγουν για τον Ναό της Αφροδίτης στην περιοχή του Διοικητηρίου.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι:

"Εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται σε άθλια κατάσταση αυτός ο αρχαϊκός θησαυρός της χώρας, υπό τον κίνδυνο κατάχωσης κάτω από οικοδομή!!! Η αρχική απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, λίγο μετά την ανασκαφή του μνημείου, ήταν να απαλλοτριωθεί το οικόπεδο για να αναδειχθεί ο ναός, όμως για ανεξήγητο λόγο αναθεωρήθηκε και αποφασίστηκε να διατηρηθεί στο υπόγειο της υπό ανέγερση πολυκατοικίας. Το ζήτημα όμως έκτοτε «πάγωσε».

Πρόκειται για ένα εύρημα μοναδικό στο είδος του, με τεράστια αρχαιολογική, τουριστική και καλλιτεχνική αξία (χαρακτηρίζεται και ως ο Παρθενώνας της Θεσσαλονίκης). Είναι μεγάλη ντροπή του έθνους, όχι μόνο που δεν έχει πραγματοποιηθεί ανασκαφή και ανάδειξη του μνημείου, αλλά και της απόφασης ανέγερσης οικοδομής επάνω του.
Παράκληση προς όλους τους Έλληνες, ψηφίστε και διαδώστε το ψήφισμα για να ταρακουνήσουμε τις αρμόδιες αρχές, να δείξουμε ότι δεν είμαστε αδιάφοροι πολίτες και απαιτούμε την διάσωση του αρχαίου πολιτισμού και αυτού του Ναού, γιατί δεν ανήκει μόνο σε εμάς αλλά και στους απογόνους μας. Ας διορθώσουμε εμείς αυτήν την ντροπή, πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε".

Για να στηρίξετε την προσπάθεια ψηφίζοντας ηλεκτρονικά πατήστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Ναό της Αφροδίτης εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.