Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ραντάρ θα εντοπίζει τους οδηγούς που στέλνουν sms

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια τεχνολογική εταιρεία στη Βιρτζίνια των Η.Π.Α. εξελίσσει ένα ραντάρ το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει την τροχαία να «πιάνει» τους οδηγούς που γράφουν μηνύματα στο κινητό τους την ώρα που οδηγούν, κάνουν δηλαδή «texting».

«Η συγκεκριμένη τεχνολογία ανιχνεύει τις ραδιοσυχνότητες που εκπέμπονται από το όχημα όταν κάποιος μέσα χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Malcolm McIntyre της εταιρείας ComSonics. Την ίδια τεχνολογία χρησιμοποιούν και οι ηλεκτρονικοί για να εντοπίσουν κατεστραμμένα καλώδια –ψάχνοντας για διαρροές στη μετάδοση της συχνότητας.

Ένα μήνυμα ή μια κλήση, εκπέμπουν συχνότητες που μπορεί να διακρίνει η συσκευή της ComSonics. Ένα τέτοιο μέσο θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο για την αστυνομία σε πολιτείες όπως η Βιρτζίνια, όπου ναι μεν η αποστολή μηνυμάτων απαγορεύεται, όμως η ομιλία στο κινητό είναι νόμιμη για ενήλικες οδηγούς.

Ο McIntyre συμπληρώνει πως «η συσκευή βρίσκεται στα στάδια κοντά στην παραγωγή, αλλά πρέπει να ξεκαθαριστούν μερικά εμπόδια, όπως η νομοθετική έγκριση και η κατοχύρωση από την αστυνομική διεύθυνση». Υπάρχουν επίσης κάποιες ανησυχίες όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αν και ο McIntyre δηλώνει πως ο εξοπλισμός δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τους οδηγούς.

Άλλο ένα θέμα που ίσως θα έπρεπε να ληφθεί υπ΄όψη είναι και το γεγονός πως στα οχήματα δεν υπάρχει πάντα μόνο ο οδηγός, αλλά και οι... συνεπιβάτες στους οποίους δεν απαγορεύεται η χρήση κινητού. Οπότε η αστυνομία θα καταλήγει να σταματάει ό,τι κινείται στους δρόμους, εκτός αν ο αστυνομικός θα έχει το δικαίωμα να ελέγξει τα κινητά όλων των επιβαινόντων, για να δει από που "έφυγε" το SMS.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.