Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Αστυνομικός "προστάτης"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας αστυνόμος Β΄ και ένας συνεργός του συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατί απαιτούσαν εκβιαστικά από πολίτη διάφορα χρηματικά ποσά για να του παρέχουν «προστασία» σε «στούντιο μασάζ», που θα λειτουργούσε.

Για την εν λόγω υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 34χρονου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας και 34χρονου ιδιώτη, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εκβίασης, δωροληψίας υπαλλήλου και παράβασης καθήκοντος.

Όπως ανακοινώθηκε, προηγήθηκε καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ο 34χρονος αξιωματικός απαιτούσε εκβιαστικά διάφορα χρηματικά ποσά, για να του παρέχει «προστασία» σε «στούντιο μασάζ», που επρόκειτο να λειτουργήσει σε περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής.

Ο καταγγέλλων γνώρισε τον αξιωματικό, μέσω του 34χρονου συλληφθέντα ιδιώτη, ο οποίος μεσολάβησε στα διάφορα στάδια των εκβιαστικών απαιτήσεων – διαπραγματεύσεων και κατηγορείται για απλή συνέργεια σε εκβίαση και δωροληψία υπαλλήλου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αξιωματικός απαιτούσε αρχικά το ποσό των 2.500 ευρώ, μηνιαίως. Ακολούθως, η παράνομη απαίτηση, με διάφορες προφάσεις και εκβιαστικές απειλές, κλιμακώθηκε σταδιακά στις 3.700 και, στη συνέχεια, στις 10.000 ευρώ, ενώ, μετά από διαπραγματεύσεις, συμφωνήθηκε τελικά η καταβολή του ποσού των 5.000 ευρώ, κάθε μήνα.

Χθες το μεσημέρι, σε προκαθορισμένη συνάντηση, ο καταγγέλλων παρέδωσε στον 34χρονο συνεργό του αξιωματικού, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Ακολούθως, ο 34χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, μαζί με τον αξιωματικό, που μετέβη στο σημείο, για να παραλάβει το χρηματικό ποσό.

Σε έρευνες που επακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στον αξιωματικό κινητό τηλέφωνο και κάρτα SIM, ενώ στον 34χρονο το προσημειωμένο ποσό των 5.000 ευρώ, κινητό τηλέφωνο, κάρτα SIM και κάρτα μνήμης.

Σύμφωνα με τη καταγγελία, ο συλληφθείς αξιωματικός, στο πλαίσιο των εκβιαστικών του απαιτήσεων, είχε λάβει ήδη από τον καταγγέλλοντα το ποσό των 1.000 ευρώ.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.