Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η κατάθλιψη… παραμονεύει έναν στους πέντε Βέλγους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Λουβένης συστήνει υποστήριξη και γυμναστική.
Μια έρευνα που διεξήγαγε η φαρμακευτική σχολή του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβένης… προειδοποιεί τους Βέλγους, καθώς οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ένας στους πέντε κινδυνεύει από κατάθλιψη. Τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η γαλλόφωνη εφημερίδα Le Soir.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 21% των Βέλγων είχαν, έχουν ή θα πάθουν κατάθλιψη, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, ενώ το 15% έχουν περάσει, περνούν ή θα περάσουν «βαθιά κατάθλιψη».

Σύμφωνα με στοιχεία του βελγικού κρατικού ασφαλιστικού ταμείου INAMI, το 2011 περίπου 97.000 Βέλγοι παρουσίασαν μορφές αναπηρίας (προσωρινή διακοπή της εργασίας τους για ένα χρόνο κατά μέσο όρο) λόγω ψυχικών διαταραχών. Τα ίδια στοιχεία καταδεικνύουν ότι από το 2007 ως το 2011, ο αριθμός των ατόμων που διέκοψαν την εργασία τους λόγω ψυχικών διαταραχών αυξήθηκε κατά 25%, ενώ από το 2001 ως το 2013 διπλασιάστηκε η συνταγογράφιση αντικαταθλιπτικών χαπιών στο Βέλγιο.

Η έρευνα διαπιστώνει ότι τις περισσότερες φορές ο ασθενής είτε αγνοεί ότι πάσχει από κατάθλιψη, είτε αργεί να ζητήσει τη βοήθεια ειδικών, λόγω «ταμπού». Τα πιο συνήθη συμπτώματα της κατάθλιψης είναι η θλίψη, η κακή διάθεση, η σωματική εξάντληση, η κοινωνική απομόνωση, το άγχος και οι δυσκολίες συγκέντρωσης. Η ίδια έρευνα υπογραμμίζει τη σημασία που έχει για ένα άτομο που πάσχει από κατάθλιψη, η ψυχολογική στήριξη από το στενό του περιβάλλον, καθώς και η σωματική άσκηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.