Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Θεοχάρης: Δεν θα βγάλουμε τους ανθρώπους στον δρόμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Χάρης Θεοχάρης αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη προς την εφορία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων τόνισε πως «η Εφορία δεν θα βγάλει στο δρόμο ανθρώπους» ενώ ξεκαθάρισε ότι το μέτρο της κατάσχεσης αφορά συγκεκριμένη κατηγορία οφειλετών.

«Η κατάσχεση αφορά ότι δεν μπορείς να το πουλήσεις, κάτι που έτσι ή αλλιώς ίσχυε, διότι η διοίκηση δεν σου δίνει φορολογική ενημερότητα. Οι πλειστηριασμοί που έγιναν το 2013 νομίζω ότι είναι γύρω στους 25 και είναι όλοι για περιπτώσεις άνω του 1,5 εκατ. ευρώ χρεών.

Οι οφειλές είναι πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ. Για τέτοιες περιπτώσεις πλειστηριασμών μιλάμε. Οι άλλες ενέργειες γίνονται για νομικούς λόγους και μόνο και δεν πρέπει να φοβίζουμε τον κόσμο, διότι η Εφορία δεν θα βγάλει στο δρόμο ανθρώπους».

Παράλληλα σε σχόλιο του για τα πρόστιμα που επιβάλλουν οι φορολογικές υπηρεσίες υπογράμμισε ότι σκοπός τους δεν είναι η τιμωρία του λάθους αλλά οι συστηματικές παραλείψεις από τα λογιστήρια.

«Έχω πει και πρόσφατα ότι πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να μην τιμωρούμε το λάθος, το οποίο όταν πράγματι υπάρχει μια πρόθεση ή μια επιχείρηση το κάνει συστηματικά επειδή π.χ. υπάρχει μια αταξία στο λογιστήριό της, θα πρέπει να τιμωρείται τότε παραδειγματικά».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.