Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Τρία μετάλλια για την Ελλάδα στην 56η Μαθηματική Ολυμπιάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Κύπρος.
Τρία μετάλλια και δυο εύφημες μνείες ήταν η συγκομιδή της ελληνικής συμμετοχής στην 56η Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Chiang Mai της Ταϊλάνδης το διάστημα από 4 έως 16 Ιουλίου 2015.


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Η Ελλάδα κατέκτησε ένα Αργυρό, δυο Χάλκινα Μετάλλια και δυο Εύφημες Μνείες. Συγκεκριμένα:

Ντούνης Πέτρος , Αθήνα, Αργυρό Μετάλλιο

Μισιακός Παναγιώτης, Αθήνα, Χάλκινο Μετάλλιο
Χαχάμης Νέστορας, Αιτωλοακαρνανία, Χάλκινο Μετάλλιο
Παναγιωτόπουλος Απόστολος, Θεσσαλονίκη, Εύφημη Μνεία
Μελάς Δημήτριος, Αθήνα, Εύφημη Μνεία

Όπως αναφέρεται και σε δελτίο τύπου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, τους μαθητές συνόδεψαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Ανάργυρος Φελλούρης και ο Μαθηματικός κ. Ευάγγελος Ζώτος. Μεγάλος Χορηγός της Ελληνικής Ομάδας ήταν το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση στο πλαίσιο των στόχων της που είναι η αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Στην ανεπίσημη κατάταξη της Μαθηματικής Ολυμπιάδας η Ελλάδα βρίσκεται για το 2015 στην 51η θέση σε σύνολο 104 χωρών. Το 2014 ήταν 41η σε σύνολο 101 χωρών.

Εκτός από την Ελλάδα και η Κύπρος σημείωσε καλή εμφάνιση καθώς η αποστολή της επέστρεψε με ένα ασημένιο μετάλλιο και δυο εύφημες μνείες. Η Κύπρος κατατάσσεται 63η.

Παρατηρώντας της κατάταξη των χωρών διαπιστώνουμε ότι πολύ καλές εμφανίσεις έχει η Τουρκία καθώς στις τελευταίες 10 Ολυμπιάδες βρίσκεται σταθερά στις πρώτες 20 χώρες. Για το 2015 κατατάχθηκε 20η με την αποστολή της να συγκεντρώνει 5 ασημένια μετάλλια.

Στην ανεπίσημη κατάταξη για το 2015 1η κατατάσσονται οι ΗΠΑ, ακολουθούμενες από την Κίνα, Ν.Κορέα, Β. Κορέα, Βιετνάμ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.