Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Από πού προέρχεται η άμμος που γεμίζει τις «παραλίες» του Σηκουάνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Παρίσι φιλοξενεί και φέτος αμμώδεις παραλίες δίπλα στον ποταμό.

Για 15η χρονιά φέτος οι κάτοικοι του Παρισιού θα δουν τις όχθες του Σηκουάνα να μετατρέπονται σε αμμώδεις παραλίες. Το Paris Plages αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει έως τα τέλη Αυγούστου, χαρίζοντας έναν αέρα… διακοπών στη γαλλική πρωτεύουσα.

PARIS PLAGES ΠΑΡΙΣΙ ΣΗΚΟΥΑΝΑΣ

Δεν θα μπορούσαν φυσικά να δημιουργηθούν παραλίες χωρίς άμμο, η οποία μεταφέρεται και τοποθετείται στις όχθες του ποταμού, επιτρέποντας στους Παριζιάνους να μεταφερθούν έστω και εν μέρει στην παραλία.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, είναι άμμος που προέρχεται από τη Νορμανδία και συγκεκριμένα την περιοχή l’Eure. Εξορύσσεται σε μεγάλη ποσότητα- 5000 τόνους!- από το λατομείο Lafarge στο Bernières-sur-Seine.

Είναι άμμος ποιότητας, διευκρινίζουν τα γαλλικά μέσα, πολύ ψιλή και με αξιοσημείωτη λευκότητα!

Η μεταφορά της γίνεται μέσω του ποταμού. Η άμμος «ταξιδεύει» δύο ημέρες διανύοντας απόσταση 175 χιλιομέτρων και καταλήγει στις παρισινές «παραλίες».

Όταν το Paris Plages ολοκληρωθεί, στα τέλη του επόμενου μήνα, η άμμος δεν θα πάει χαμένη. Ανακυκλώνεται μέσω των υπηρεσιών του δήμου διοχετευόμενη σε πάρκα και κήπους ή και σε κέντρα ιππασίας. Ο δήμος την προωθεί επίσης στην Εθνική Φρουρά, σε τσίρκο ή τη χρησιμοποιεί σε οδικά έργα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.