Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Ανησυχία για τις ζωωκλοπές και θανατώσεις ζώων στον Έβρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχόμενα τα περιστατικά που καταγράφονται.

Σοβαρή ανησυχία έχουν προκαλέσει στους κτηνοτρόφους της περιοχής τα συνεχόμενα περιστατικά ζωοκλοπής και θανάτωσης ζώων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στις Φέρες του Έβρου.

Συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι άγνωστοι σκότωσαν μοσχάρι εντός του σταυλισμένου χώρου και αφού το έσυραν λίγα μέτρα αφαίρεσαν το κρέας που χρειαζόταν και εγκατέλειψαν τα υπολείμματά του, τα οποία βρήκε ο κτηνοτρόφος.

Με την ίδια πρακτική θανατώθηκε πρόβατο σε ποιμνιοστάσιο του Πέπλου, ενώ πριν λίγες ημέρες κτηνοτρόφος ανέφερε την εξαφάνιση, στο Αινήσιο Δέλτα, έξι μικρών μοσχαριών που ακόμη δεν είχαν απογαλακτιστεί.

Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιδημάρχου Φερών, Νίκου Γκότση, ο οποίος προχώρησε σε σύγκλιση σύσκεψης στη δημοτική ενότητα Φερών στην οποία συμμετείχε το τμήμα συνοριακής φύλαξης που πραγματοποιεί περιπολίες και αστυνομεύει την περιοχή του Δέλτα, το τοπικό κτηνιατρείο και ο στρατός καθώς το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε σε στρατιωτική περιοχή ιδιαίτερης σημασίας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Γκότσης εξέφρασε την ανησυχία του για τα πρωτοφανή για την περιοχή περιστατικά ζωοκλοπών και θανάτωσης ζώων, τα οποία όπως είπε αποτελούν ιδιαίτερα αδικήματα που κατά περίπτωση οι ποινές που επιβάλλονται από το νομοθέτη είναι αυτές των κακουργηματικών πράξεων.

«Μέχρι σήμερα δεν είχαμε τέτοια περιστατικά. Αυτό που δεν χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι να νιώσουν ακόμη μια ανασφάλεια οι κτηνοτρόφοι μας και ιδιαίτερα αυτοί που δραστηριοποιούνται στο Αινήσιο Δέλτα, μια περιοχή ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας. Πρόκειται για μία αποκομμένη ελληνική περιοχή, ένα νησί ουσιαστικά στο οποίο βόσκουν σήμερα συνολικά έξι κοπάδια. Η παρουσία των κτηνοτρόφων μας στο Αινήσιο Δέλτα διασφαλίζει ουσιαστικά την ελληνική παρουσία» εξηγεί ο αντιδήμαρχος Φερών.

Αναφορικά με τη λήψη μέτρων για την αποτροπή νέων περιστατικών, ο κ. Γκότσης τόνισε ότι το θέμα θα παρακολουθείται πλέον πολύ στενά. «Ήδη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ζητήσαμε από την αστυνομία εντατικοποίηση των περιπολιών τόσο με πλωτά μέσα όσο και με οχήματα και λάβαμε διαβεβαιώσεις για την πραγματοποίησή τους. Σε περίπτωση που το θέμα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, ειδικά για το Δέλτα, λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής, υπάρχει η σκέψη υποβολής αιτήματος μεγαλύτερης συνδρομής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και του στρατού».

Τέλος ερωτηθείς για την ταυτότητα των δραστών, ο κ. Γκότσης είπε ότι δεν μπορούν ακόμη να διεξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και ότι διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και το να εντοπιστούν οι δράστες στη γείτονα χώρα καθώς όπως σημείωσε «σκοπός μιας τέτοιας πράξης είναι το οικονομικό αποτέλεσμα που θα φέρει και στην Τουρκία το βόειο κρέας είναι γεγονός ότι πωλείται σε υψηλές τιμές».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.