Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Γιατί επιλέχθηκε να μπει ΦΠΑ στα φροντιστήρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι είχε δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών.
«Η συμφωνία προβλέπει τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης του ΦΠΑ. Έπρεπε να βρεθεί μια κατηγορία υπηρεσιών από εκείνες που δεν επιβάλλονταν ΦΠΑ μέχρι σήμερα. Επιλέξαμε να εντάξουμε στο ΦΠΑ τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών ώστε να αφήσουμε εκτός πιο βασικές υπηρεσίες όπως οι ιατρικές και ταχυδρομικές».

Τα παραπάνω είχε δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση των επιτροπών για το νομοσχέδιο των προαπαιτούμενων της συμφωνίας. Θυμίζουμε ότι η επιβολή του ΦΠΑ στα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις τόσο της ΟΕΦΕ, όσο και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Φροντιστές εκτιμούν ότι η ρύθμιση για το ΦΠΑ θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλών φροντιστηρίων και σε απώλεια θέσεων εργασίας καθώς και φορολογικών και ασφαλιστικών εσόδων, ενώ θα ανθήσουν τα «μαύρα» ιδιαίτερα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής σε δηλώσεις του στο newsbeast.gr χαρακτήρισε το ΦΠΑ «ταφόπλακα» ιδίως για το μικρομεσαίο φροντιστήριο, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η επιβάρυνση των εκπαιδευτηρίων-φροντιστηρίων θα στρέψει τους μαθητές και πολλούς μικρομεσαίους φροντιστές στην παραοικονομία ενώ υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια κατάφωρη αδικία και τα φροντιστήρια τείνουν στον αφανισμό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.