Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Νέο πληροφοριακό σύστημα καταγραφής στοιχείων εκπαιδευτικών και μαθητών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τίθεται από τις 14 Νοεμβρίου σε εφαρμογή από το Υπουργείο Παιδείας.

Νέο πληροφοριακό σύστημα καταγραφής στοιχείων των μαθητών άλλα και των εκπαιδευτικών τίθεται σε ισχύ από αύριο 14/11 από το Υπουργείο Παιδείας. Το σύστημα θα λειτουργήσει για νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια ενώ πιλοτικά θα εφαρμοστεί για τα λύκεια και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα το έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Υφυπουργού κ. Κεδίκογλου αναφέρει τα εξής:

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού της πληροφοριακής του υποδομής, το Υπουργείο Παιδείας ολοκλήρωσε την ανάπτυξη ενός πληροφοριακού συστήματος που απευθύνεται στις σχολικές μονάδες και τις αποκεντρωμένες διοικητικές δομές του, με στόχους (α) την καθημερινή μηχανογραφική τους υποστήριξη, και (β) την σταδιακή λειτουργική ενοποίηση των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων (e-School, e-DataCenter, Survey, ΟΠΣΥΔ, κλπ.) σε ένα σύγχρονο ενιαίο πληροφοριακό περιβάλλον.

Το νέο αυτό περιβάλλον που είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο https://myschool.sch.gr, θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή για το σύνολο των σχολικών μονάδων της επικράτειας για το τρέχον σχολικό έτος (2013-2014).

Για τη χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος mySchool, έχουν ήδη δημιουργηθεί και αποσταλεί νέοι λογαριασμοί χρηστών για κάθε σχολική μονάδα, υιοθετώντας μια πολιτική αυξημένης υπολογιστικής και δικτυακής ασφάλειας. Δεδομένου ότι για το σύνολο των μονάδων της Α’βάθμιας εκπαίδευσης και για τα Γυμνάσια ολοκληρώθηκε επιτυχώς η φάση πιλοτικής λειτουργίας (βάσει της με αρ. Πρωτ. 42456/Δ1/28-3-2013, εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ), αρχίζει η παραγωγική λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος mySchool, για τους ανωτέρω τύπους σχολικών μονάδων την Πέμπτη 14/11/2013. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, είναι απαραίτητη και υποχρεωτική η παράλληλη ενημέρωση του πληροφοριακού συστήματος καταγραφής Survey.

Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε πριν την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας του mySchool να γίνει αυτόματη μετάπτωση των στοιχείων των σχολικών μονάδων και των στοιχείων των εκπαιδευτικών, από το σύστημα καταγραφής Survey. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα εισαγωγής του μαθητικού δυναμικού του τρέχοντος σχολικού έτους μέσω λογιστικών φύλλων Excel (το σχετικό πρότυπο διατίθεται μέσω της αρχικής σελίδας της εφαρμογής, μαζί με τους οδηγούς χρήσης) με τρόπο που περιγράφεται σαφώς στο διατιθέμενο σενάριο χρήσης του συστήματος.

Για ενέργειες στα δεδομένα μαθητολογίου των προηγούμενων σχολικών ετών (πχ. έκδοση πιστοποιητικών, άντληση πληροφοριών για οποιοδήποτε λόγο, κλπ.), οι Διευθυντές καλούνται να τα αντλούν από τα υφιστάμενα συστήματα που χρησιμοποιούσαν για το σκοπό αυτό, έως τώρα. Οι Διευθυντές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων θα πρέπει:

α) να μελετήσουν τα εγχειρίδια και τα σενάρια χρήσης που διατίθενται μέσω της δημόσιας σελίδας της εφαρμογής http://myschool.sch.gr,

β) να χρησιμοποιούν και να ενημερώνουν σε ημερήσια βάση το νέο πληροφοριακό σύστημα mySchool αρχίζοντας από την Πέμπτη 14/11/2013

γ) να συνεχίσουν να ενημερώνουν το σύστημα καταγραφής Survey για τέσσερις εβδομάδες (έως και την Τρίτη 10/12/2013)

δ) να ελέγξουν την ορθότητα και πληρότητα των προ-συμπληρωμένων στοιχείων των σχολικών μονάδων τους και να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις/συμπληρώσεις

ε) να ελέγξουν τα στοιχεία υπηρέτησης των εκπαιδευτικών στη μονάδα τους, και εφόσον χρειαστεί να γίνουν κάποιες διορθώσεις/συμπληρώσεις, αυτές θα πρέπει να γίνουν στο Survey (οι αλλαγές αυτές θα εμφανιστούν στο mySchool την αμέσως επόμενη ημέρα) πλην των εξαιρέσεων που σαφώς ορίζονται στο παράρτημα Α’ της παρούσας εγκυκλίου. Προσοχή: μετά την πάροδο των τεσσάρων εβδομάδων της παράλληλης λειτουργίας των συστημάτων Survey και mySchool, αλλαγές στα στοιχεία των εκπαιδευτικών θα μπορούν να γίνουν μόνο από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

B. Έναρξη λειτουργίας για Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια και Σχολές και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα με την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας του mySchool για την Α-βάθμια εκπαίδευση και τα Γυμνάσια, αρχίζει και η πιλοτική λειτουργία του για τα Γενικά & Επαγγελματικά Λύκεια και Σχολές (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, B’ ΕΠΑΣ), καθώς και για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ΔΕ) και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ΠΔΕ). Σε κάθε περίπτωση, η περίοδος της πιλοτικής λειτουργίας θα διαρκέσει έως τις 20/12/2013, ενώ από τις 08-01-2014 αρχίζει η παραγωγική λειτουργία του συστήματος για το σύνολο των σχολικών μονάδων, των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Τα δεδομένα που θα καταχωρηθούν κατά τη πιλοτική λειτουργία του συστήματος θα διαγραφούν με τη λήξη της, για τις σχολικές μονάδες και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ΔΠΕ, ΔΔΕ και ΠΔΕ).

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς παρακαλούνται να συμμετάσχουν ενεργά στην πιλοτική φάση. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (Α-βάθμιας και Β-βάθμιας) καλούνται να αξιοποιήσουν το σύστημα με τις λειτουργικές δυνατότητες που αναλύονται στο Παράρτημα Β’. Δεδομένου ότι το νέο Πληροφοριακό Σύστημα mySchool αφενός μεν αντικαθιστά αφετέρου δε αποτελεί εξέλιξη του ισχύοντος συστήματος καταγραφής «Survey», όλο το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για το Survey παραμένει σε ισχύ και εφαρμόζεται και στο νέο πληροφοριακό σύστημα mySchool. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις εκδοθείσες σχετικές εγκυκλίους, Υπουργικές αποφάσεις, κλπ.

Αριθμός υποψηφίων στις πανελλαδικές και νέο σύστημα

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία έκδοσης των αριθμών υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014 θα πραγματοποιηθεί με το υφιστάμενο σύστημα μαθητολογίου (ΝΕΣΤΩΡ). Η μετάβαση στο νέο σύστημα για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ προγραμματίζεται για την περίοδο των διακοπών Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, με πλήρως αυτοματοποιημένη μετάπτωση δεδομένων από το υφιστάμενο σύστημα (ΝΕΣΤΩΡ) στο νέο (mySchool). Τέλος σημειώνεται ότι οι βαθμολογίες Α’ τετραμήνου για τις εν λόγω μονάδες θα πρέπει να καταχωριστούν αποκλειστικά στο νέο σύστημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.