Τρίτη 27 Μαΐου 2014

«Σήκωσε το χέρι και χτύπησε ένα κοριτσάκι με άνανδρο τρόπο»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κατάθεση του πατέρα του Βαγγέλη Στεφανάκη για τη δολοφονία της Φαίης Μπάχλα.

Για τον Βαγγέλη Στεφανάκη, κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Φαίης Μπάχλα, μίλησε στο δικαστήριο ο πατέρας του Μανώλης. Στην κατάθεση του ο Μανώλης Στεφανάκης επιχείρησε να φωτίσει όλες τις πτυχές της ζωής του γιου του. Το όνειρο του νεαρού κατηγορουμένου να γίνει «μανεκέν», τη σχέση του με τις δυο αδελφές Μπάχλα αλλά και τη μοιραία νύχτα.

«Σήκωσε το χέρι και χτύπησε ένα κοριτσάκι με άνανδρο τρόπο. Ένα μπιμπελό δεν το χτυπάς. Δεν το δέχομαι να σηκώσει χέρι σε γυναίκα», είπε στους δικαστές συμπληρώνοντας: «Μεγάλωσα τα παιδιά μου μαθαίνοντας τα να αγαπούν όλο τον κόσμο».

Στην κατάθεση του ο μάρτυρας αναφέρθηκε στη γνωριμία με τα δυο κορίτσια λέγοντας: «Το σπίτι ήταν ανοιχτό για όλους. Είχε φέρει και τη Φαίη ως κοπέλα του. Στις αρχές του 13 έφερνε τα κορίτσια. Πρώτα ήρθε η Μαρία Ελένη. Τον έφερνε με το αμάξι για να αλλάξει ρούχα και να πλυθεί. Τον περίμενε κάτω στο αυτοκίνητο και της είπα εγώ μια μέρα έλα πάνω κορίτσι μου. Μετά έφερε τη Φαίη. Την είχα δει περίπου 10 φορές. Συζητούσαμε να τους βοηθήσω να ξεκινήσουν κάτι στην Κρήτη που έχω κάτι γκαρσονιέρες» είπε και συνέχισε:

«Δούλευε όπου έβρισκε μεροκάματο για να βγάλει τη βενζίνη και τα ατομικά του έξοδα. Στα ψώνια δεν συνεισέφερε. Είχε το γυμναστήριο να πληρώσει. Τα μπράτσα του ήθελε να φουσκώνει για τις κοπέλες. Έπαιρνε μια σκόνη για να φουσκώνουν τα μπράτσα. Μου είπε ο φαρμακοποιός ότι αντί για μπριζόλα έτρωγε το πρωί τη σκόνη. Ήθελε να γίνει μανεκέν. Είχε κάνει αίτηση να γίνει».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πολυτελές αυτοκίνητο του γιου του είπε πως το αμάξι ήταν μεταχειρισμένο. Το πήρε 2.000, είναι διθέσιο κάμπριο».

Ο Μανώλης Στεφανάκης χαρακτήρισε το γιο του «υπερκινητικό» και «φωνακλά όπως είναι το σόι της μάνας του». «Μικροεπεισόδια είχαν γίνει, άμα κάποιος του βρίσει τη μάνα πιστεύω θα τον χτυπούσε, αλλά την αδελφή του δεν την χτύπησε ποτέ παρά αυτά που γράφτηκαν», είπε στους δικαστές.

Μίλησε για τις δυο αδελφές: «Δεν ήξερα ότι είχαν συγγένεια. Δε ρώτησα ποτέ τα επίθετα τους. Η Μαρία Ελένη τον περίμενε μέχρι να ετοιμαστεί. Η Φαίη καθόταν κανονικά. Η σχέση του με τη Μαρία Ελένη ήταν φιλική. Την Φαίη την αγκάλιαζε και τέτοια πράγματα. Μετά την εμφάνιση της Φαίης στο σπίτι, η Μαρία Ελένη δεν ξανάρθε. Την Φαίη αγαπούσε. Του μιλάμε και καθόταν σαν τσολιάς. Την αγαπούσαμε τη Φαίη. Μια μέρα που κούτσαινε η Φαίη τη ρωτήσαμε τι έπαθε και είπε ότι έπεσε από τη σκάλα».

Για το μοιραίο βράδυ: «Δεν πήγε να παραδοθεί γιατί φοβόταν. Ήταν τρομοκρατημένος. Κοιμόταν σε παγκάκια. Μετά έμαθα ότι πήγε να εξομολογηθεί. Φοβήθηκε. Τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν μέσα ή έξω από τη φυλακή. Μιλήσαμε την Κυριακή και τη Δευτέρα μετά το συμβάν. Μετά τη δεύτερη εβδομάδα μιλούσαμε μέσω κινητών των φίλων του».

Για την εμπλοκή του γιου του με τη Χρυσή Αυγή: «Δεν είναι Χρυσή Αυγή ο γιος μου. Δεν ξέρει ποιος είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ξέρει τη Χρυσή Αυγή. Είχε πάει εκεί στη Αγία Παρασκευή στις εκλογές. Και τα παιδιά από το ΚΚΕ είχα κάποιο νεροπίστολο και τους έβρεξαν και παρεξηγήθηκαν. Πριν από 5 χρόνια είχα επεισόδιο με την αστυνομία. Τον πήγαν μέσα για αντίσταση κατά της αρχής».

Για τη Φαίη: «Μου είπε ο γιος μου ότι από την πρώτη στιγμή η Φαίη ήταν λιπόθυμη. Η γυναίκα μου όταν την είδε στο νοσοκομείο μου είπε ότι είχε μαύρο μάτι και 3 δαχτυλιές στο μέτωπο και χτύπημα στο κεφάλι.»

Για το λόγο του καυγά εκείνο το βράδυ: «Άκουσα ότι η Μαρία Ελένη πήρε το Βαγγέλη και του είπε «μ’ αυτή τη μισοριξιά τα έχεις. Που έχει πάει με τους φίλους σου; Κι εκείνος πήρε τη Φαίη της το είπε. Εκείνη πήρε την αδερφή της να μάθει τι έγινε και η Μαρία Ελένη της είπε ότι «έχει πάει με το Βαγγέλη παραπάνω από μια φορά» και ότι δεν μπορεί να είναι όλα «μέλι γάλα» μεταξύ τους. Μετά από αυτό η Φαίη πήρε το Βαγγέλη και συναντήθηκαν...»

Για την καθυστέρηση της παράδοσης στην αστυνομία: «Είχαν πάει πριν το Πάσχα ο δικηγόρος με το γιο μου για να παραδοθεί αλλά δεν είχε γραμματέα το τμήμα και τους έδιωξαν».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.