Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Μειώνεται η αδήλωτη εργασία - Πρόστιμα ύψους 15 εκατ. €

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνολικά 12.792 επιχειρήσεις έχουν ελεγχθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως σήμερα σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Οι έλεγχοι που γίνονται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας και για το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως 30 Απριλίου 2014, ελέγχθηκαν 12.792 επιχειρήσεις στο σύνολο των κλάδων της οικονομίας και σε σύνολο 81.433 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 1.507. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τις 15 Σεπτεμβρίου, αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία, φτάνουν πλέον τα 15.641.821 ευρώ.

Όπως αναφέρεται. παράλληλα διενεργούνται στοχευμένοι έλεγχοι της ανασφάλιστης εργασίας που διεξάγονται από μικτά κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας και της ΕΥΠΕΑ του ΙΚΑ κατά βάση σε κλάδους και δραστηριότητες υψηλής παραβατικότητας. Σε αυτούς το υπουργείο Εργασίας κατατάσσει Επισιτιστικά επαγγέλματα (εστιατόρια-ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης), Βιοτεχνικά Πάρκα, Βιομηχανικές ζώνες, Κομμωτήρια, Πρατήρια Βενζίνης, Συνεργεία Αυτοκινήτων, Μεταφορικές Επιχειρήσεις, Λιανικό εμπόριο, Καθαριότητα, Κατασκευές, Φιλοξενία, Υπηρεσίες ασφαλείας (Security), Επιχειρήσεις Φασόν.

Από τους στοχευμένους αυτούς ελέγχους προέκυψε τάση αποκλιμάκωσης της καταγεγραμμένης ανασφάλιστης εργασίας δεδομένου ότι από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν τον Απρίλιο το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας ανήλθε στο 21,65%, σημαντικά μειωμένο σε σχέση με το 39,18% τον Απρίλιο του 2013.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.