Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Πώς πειράζουν τις ταμειακές μηχανές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στον χώρο της εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης.

Διαστάσεις που όλο και μεγαλώνουν λαμβάνει το φαινόμενο των πειραγμένων ταμειακών μηχανών και φορολογικών μηχανισμών, όπως αποκαλύπτουν οι έλεγχοι σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στον χώρο της εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης, όπου πολλές επιχειρήσεις παραποιούν ή και παρακάμπτουν τους φορολογικούς μηχανισμούς με διάφορους τρόπους, ενώ στην απάτη εμπλέκονται εταιρείες πώλησης λογισμικού αλλά και χάκερ που πληρώνονται ακόμη και με 15.000 ευρώ για να αλλοιώσουν το λογισμικό των ταμειακών μηχανών.

Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Οικονομικής Αστυνομίας μετά από έρευνες σε επιχειρήσεις εστίασης και νυχτερινής διασκέδασης αλλά και σε εφόδους σε κατοικίες εντόπισαν μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, με την έκδοση παράνομων φορολογικών στοιχείων από «πειραγμένους» φορολογικούς μηχανισμούς.

Προ ημερών ελέγχθηκαν στην Αττική δύο εταιρείες πώλησης λογισμικού και δεκαοκτώ επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης και στην Κρήτη μία εταιρεία πώλησης λογισμικού, τρεις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης και ένα ξενοδοχείο. Κατασχέθηκαν συνολικά 69 υπολογιστές - φορολογικοί μηχανισμοί, πλήθος μονάδων αποθήκευσης και περιφερειακών υπολογιστών, καθώς και πλήθος φορολογικών στοιχείων. Επίσης πραγματοποιήθηκαν δύο έρευνες σε κατοικίες και στη μία εξ αυτών βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 126.895 ευρώ.

Για τη παραποίηση των λογισμικού των ταμειακών μηχανών οι επιχειρηματίες προχωρούν ακόμη και στην πρόσληψη ειδικευμένων χάκερ οι οποίοι παρεμβαίνουν αλλοιώνοντας το στοιχείο «Ζ». Το στοιχείο, δηλαδή, από το οποίο προκύπτουν τα έσοδα και οι επιβαρύνσεις για τις επιχειρήσεις.

Ετσι ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης μπορεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας να καταγράφει όλες τις συναλλαγές του στην ταμειακή μηχανή και να εμφανίζεται ως νόμιμος σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου, τη στιγμή όμως που το κατάστημα ή τον κέντρο διασκέδασης θα κλείσει, το «πειραγμένο» λογισμικό - στοιχείο «Ζ» θα εμφανίσει μόνο τις αποδείξεις που επιθυμεί ο επιχειρηματίας να δείξει στην εφορία και όχι τις πραγματικές εισπράξεις.

Ακόμη υπάρχουν ασύρματα μηχανάκια που παρεμβαίνουν στις ταμειακές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.