Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Η βασίλισσα Ελισάβετ έγινε 90 ετών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε εορταστικούς ρυθμούς η Βρετανία.

Με τρεις φωτογραφίες από τη διάσημη φωτογράφο Annie Leibovitz γιορτάζει η βασίλισσα Ελισάβετ το πέρασμά της στην 9η δεκαετία της ζωής της.

Η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας και η δεύτερη μεγαλύτερη εν ζωή αρχηγός, μετά τον Ρόμπερτ Μουγκάμπε της Ζιμπάμπουε, απεικονίζεται ευτυχής με τα δισέγγονά της, με την κόρη της, πριγκίπισσα Άννα και τα τέσσερα σκυλιά της.

Ολόκληρη η Βρετανία και τα μέσα ενημέρωσης ετοιμάζονται για τους εορτασμούς των γενεθλίων της βασίλισσας απ’ άκρη σε άκρη στη χώρα. Το μεσημέρι αναμένονται να πέσουν εορταστικοί κανιοβολισμοί, ενώ και ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα μιλήσει στο Κοινοβούλιο για την Ελισάβετ, κάνοντας λόγο για «ένα βράχο δύναμης για το έθνος και τα κοινοπολιτειακά βασίλεια».

Η Ελισάβετ θα δεχθεί ως τούρτα γενεθλίων ένα κέικ πορτοκαλιού που θα ετοιμάσει η Ναντίγια Τζαμίρ Χουσέιν, νικήτρια της τηλεοπτικής εκπομπής ζαχαροπλαστικής «The Great British Bake Off» του BBC. «Πρέπει να τσιμπιέμαι για να το πιστέψω», έγραψε στο Twitter η 31 ετών βρετανή σεφ, αρθρογράφος και συγγραφέας με καταγωγή από το Μπανγκλαντές.

Το βράδυ η βασίλισσα θα παραστεί σε οικογενειακό δείπνο και θα ανάψει έναν πυρσό, τον πρώτο από τους πολλούς που θα ανάψουν σε όλο τον κόσμο για να εορταστεί το γεγονός.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.