Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

20.000 οι "σκλάβες του σεξ" στην Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζούσε σε ένα χωριό μίας βαλκανικής χώρας. Η Α.Ρ. είναι η πρωτότοκη κόρη μίας πενταμελούς οικογένειας, με τον πατέρα στη φυλακή και τη μητέρα αλκοολική.

Στα 14 της αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο και να εργαστεί. Ώσπου, κάποια ημέρα, ένας γνωστός της, γνωρίζοντας την άσχημη οικονομική κατάσταση της οικογένειας, της υποσχέθηκε δουλειά σερβιτόρας σε εστιατόριο στην Ελλάδα, σε ένα τουριστικό μέρος.

Έτσι, ξεκινά η ιστορία της Α.Ρ., μίας από τις δεκάδες περιπτώσεις θυμάτων trafficking που φθάνουν στα γραφεία του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ).

Τρεις ιστορίες γυναικών – θυμάτων εκμετάλλευσης, όπως καταγράφηκαν από τους ειδικούς του Κέντρου, φέρνουν στο φως «ΤΑ ΝΕΑ»: Ο φόβος που εξακολουθεί να συνοδεύει τις γυναίκες δεν επιτρέπει, ωστόσο, τη δημοσιοποίηση στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αναγνώριση και στον εντοπισμό τους από τους άλλοτε «προστάτες» τους.

Εκτιμάται ότι 27 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σήμερα θύματα εμπορίας και εκμετάλλευσης, παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, περίπου 20.000 γυναίκες είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η ενημερωτική εκστρατεία «Stop trafficking» που άρχισαν στα μέσα Μαΐου το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού και το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΠΑΔ), με μία σειρά από δράσεις, όπως η λειτουργία σημείων ενημέρωσης σε τριτοβάθμια ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος, η ευαισθητοποίηση, κυρίως των νέων για το φαινόμενο της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων που αποτελεί πλέον το τρίτο μεγαλύτερο οργανωμένο έγκλημα, μετά την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και την εμπορία όπλων.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.