Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Πιο εθιστικά τα τσιγάρα σήμερα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με έρευνα είναι πιο επικίνδυνα από αυτά που κυκλοφορούσαν 50 χρόνια πριν.

Χάρη σε μια πληθώρα τακτικών που εφαρμόζουν οι καπνοβιομηχανίες τα τελευταία 50 χρόνια, τα τσιγάρα έχουν γίνει πιο επικίνδυνα από ποτέ, υποστηρίζει με εκστρατεία της η οργάνωση Tobacco-Free Kids. Μάλιστα, η οργάνωση αποκαλύπτει ακριβώς πώς τα τσιγάρα έχουν αλλάξει όσον αφορά στο σχεδιασμό και τη σύστασή τους, προκειμένου να δημιουργούν και να διατηρούν τον εθισμό στη νικοτίνη και να γίνονται πιο ελκυστικά στους νέους καπνιστές.

Βασισμένοι σε επιστημονικές μελέτες, έγγραφα από τη βιομηχανία καπνού, καθώς και στην αναφορά του Surgeon General των ΗΠΑ, οι γιατροί της οργάνωσης υποστηρίζουν ότι τα τσιγάρα σήμερα συνιστούν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία μας από ότι εκείνα που πωλούνταν το 1964, όταν εκδόθηκαν οι πρώτες προειδοποιήσεις σχετικά με τους κινδύνους του τσιγάρου.

Αναφέρουν, μάλιστα, συγκεκριμένες τεχνικές που εφαρμόζουν οι καπνοβιομηχανίες για να πετύχουν το σκοπό τους. Για παράδειγμα, αποκαλύπτουν ότι έχουν αυξήσει τα επίπεδα νικοτίνης και ότι έχουν προσθέσει αμμωνία, η οποία αυξάνει την ταχύτητα με την οποία η νικοτίνη φτάνει στον εγκέφαλο. Μια άλλη τακτική, που εφαρμόζουν, είναι η προσθήκη σακχάρων, τα οποία αυξάνουν την εθιστική επίδραση της νικοτίνης και κάνουν ευκολότερη την εισπνοή του καπνού. Έτσι, αλλάζοντας τη γεύση και την οσμή των τσιγάρων, οι κατασκευαστές προϊόντων καπνού κάνουν ευκολότερο για τους ανθρώπους να ξεκινήσουν και να συνεχίσουν το κάπνισμα.

Από την άλλη, βρετανοί γιατροί θέλουν να πιέσουν την κυβέρνηση να ψηφίσει νόμο που θα απαγορεύει το κάπνισμα σε όσους γεννήθηκαν μετά το 2.000. Όπως είναι φυσικό η πρόταση προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, καθώς πολλοί είδαν θετικά μια τέτοια εξέλιξη, ενώ άλλοι υποστήριξαν πως μία τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να οδηγήσει στη μαύρη αγορά καπνού.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.