Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Το Θέατρο Ρεματιάς γιορτάζει την επανασύστασή του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πέρσι καταστράφηκε ολοσχερώς εξαιτίας πυρκαγιάς.

Με ένα διήμερο μουσικό αφιέρωμα στο «Αστικό λαϊκό τραγούδι στον 20ο αιώνα» το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς γιορτάζει την επανασύστασή του, στις 30 και 31 Μαΐου, έναν χρόνο μετά την καταστροφική εμπρηστική επίθεση που είχε δεχτεί τον περασμένο Μάιο, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή των εγκαταστάσεων.

Ερμηνευτές της γιορτινής συναυλίας είναι οι Αφεντούλα Ραζέλη και Στέλιος Γαλανός σε παραδοσιακά μικρασιατικά τραγούδια, «αρχοντορεμπέτικα» και λαϊκά μέχρι σύγχρονα, έντεχνα τραγούδια. Στην αφήγηση κειμένων σχετικά με τις συνθήκες εξέλιξης της λαϊκής μουσικής η Ευγενία Λουπάκη.

Επίσης η Ορχήστρα Academica Αθηνών (16 εγχόρδων) με σολίστ την Ευγενία Παπαδήμα και τον Χρίστο Παπαγεωργίου θα παρουσιάσει κλασικές συνθέσεις και σύγχρονες μεταγραφές έργων των W.A. Mozart, S. Barber, J.S. Bach, B. Britten, G.F. Haendel.

Η είσοδος και στις δύο συναυλίες είναι ελεύθερη και το πρόγραμμα ξεκινά στις 20:30. Όσο για το δημοφιλές θερινό Φεστιβάλ της Ρεματιάς αυτό θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου και το πρόγραμμά του θα ανακοινωθεί στα μέσα Ιουνίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.