Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων στον πρωθυπουργό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Να μην περικοπούν αναδρομικά μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

Να μη ζητηθούν αναδρομικά οι μειώσεις των μερισμάτων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Με την εν λόγω επιστολή, η ΠΟΠΣ ζητάει την απόσυρση της απόφασης του υπουργού Εργασίας για την αναδρομική, από 1ης Ιανουαρίου 2016, περικοπή των μερισμάτων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΠΣ αναφέρει στην επιστολή της προς τον κ. Τσίπρα τα εξής: «Κύριε πρωθυπουργέ, αφού σας ευχαριστήσουμε για την απόσυρση της διάταξης για την επιστροφή αναδρομικά των οφειλών των συνταξιούχων ΕΚΑΣ, θα σας παρακαλέσουμε, επίσης, θερμά να διατάξετε και την απόσυρση της απόφασης του υπουργού Εργασίας για την αναδρομική, από 1ης Ιανουαρίου 2016, περικοπή των μερισμάτων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

Κύριε πρωθυπουργέ,

Η κατ’ επανάληψη μείωση των μερισμάτων και η κατάργηση του κοινωνικού πόρου έχει καταντήσει τα μερίσματά μας απλά φιλοδωρήματα, η δε αναδρομική μείωση που ζητείται, θα οδηγήσει στην απώλεια δύο μηνιαίων μερισμάτων τόσο αναγκαίων για τους συνταξιούχους, των οποίων οι συντάξιμες αποδοχές τα τελευταία έξι χρόνια έχουν δραματικά μειωθεί.

Με τη βεβαιότητα ότι θα θελήσετε να ικανοποιήσετε το δίκαιο αυτό αίτημα 282.000 συνταξιούχων, σας ευχαριστούμε ακόμη μια φορά εκ των προτέρων».

Σημειώνεται ότι η επιστολή κοινοποιήθηκε στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και στον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.