Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ασφαλιστικά Ταμεία: Ρύθμιση με βάση το προφίλ του οφειλέτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη νομοθέτηση νέας ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που ξεπερνούν τα 30 δισ. ευρώ προανήγγειλε προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως προανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για κοινωνικές ασφαλίσεις, Τάσος Πετρόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιοι υπάλληλοι στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών θα εξετάζουν ανά περίπτωση ασφαλισμένου τη δυνατότητα καταβολής οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και θα προχωρούν στην υιοθέτηση της καταλληλότερης λύσης με στόχο την ταχύτερη αποπληρωμή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το υπουργείο Εργασίας, αυτή τη στιγμή οι οφειλές στο ΙΚΑ ανέρχονται σε περίπου 17 δισ. ευρώ και στον ΟΑΕΕ σε περίπου 12 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναπτυχθούν πρωτοβουλίες προκειμένου με νέα νομοθετική ρύθμιση να επανενταχτούν στο σύστημα όσοι δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στην τελευταία ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ έθετε γενικές προϋποθέσεις για ένταξη, με συνέπεια να ευνοούνται οφειλέτες που δε χρειάζονταν διευκόλυνση, ενώ αντίθετα πλήττονταν αδύναμοι που πραγματικά δεν μπορούσαν να πληρώσουν. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε πρωτοβουλία θα πρέπει να λάβει την έγκριση των δανειστών, οι οποίοι ήταν αντίθετοι με την ρύθμιση οφειλών των 100 δόσεων.

Μάλιστα, η αντιμετώπιση αυτή προς τους οφειλέτες προς τα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να συνδυαστεί και με την είσπραξη οφειλών προς την εφορία, αφού θα δημιουργηθεί κοινό μητρώο. Υπενθυμίζεται ότι από την 1 Ιουλίου οι εργοδότες θα πρέπει να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές και μισθούς ταυτόχρονα, προκειμένου να μην δημιουργούνται νέες οφειλές.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.