Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΕΣΑμεΑ: Προτάσεις στο ν/σ για την ελληνική ιθαγένεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 25.05.2015


Αρ. Πρωτ.: 1407

Με επιστολή της στην αρμόδια υπουργό κ. Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, η ΕΣΑμεΑ καταθέτει τις προτάσεις της επί του ν/σ «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και άλλες διατάξεις».

Μεταξύ άλλων η ΕΣΑμεΑ ζητά, στη βάση της επιταγής του άρθρου 5 «Ισότητα - Μη Διάκριση» και του άρθρου 18 «Ελευθερία Μετακίνησης και Ιθαγένειας» της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (ΟΗΕ 2007), η οποία κυρώθηκε μαζί με το προαιρετικό της πρωτόκολλο από τη Βουλή των Ελλήνων με τη ψήφιση του ν. 4074/2012 και ως εκ τούτου αποτελεί νομικά δεσμευτικό κείμενο για τη χώρα μας, να προβλεφθούν ειδικές προϋποθέσεις για το δικαίωμα της κτήσης ελληνικής ιθαγένειας από τα τέκνα αλλοδαπών που είναι άτομα με αναπηρία, τα οποία έχουν γεννηθεί και έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη του ότι αυτά τα άτομα αντιμετωπίζουν πλήθος εμποδίων για την ένταξή τους στην κοινωνική ζωή της χώρας. Τα τέκνα αλλοδαπών που έχουν αναπηρία ή χρόνια πάθηση ενδεχομένως να μην έχουν ενταχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας λόγω κοινωνικών και περιβαλλοντικών εμποδίων -τα οποία ως γνωστόν αντιμετωπίζουν και τα ίδια τα ελληνόπουλα που είναι άτομα με αναπηρία.

Οι προτάσεις αναλυτικά στην επιστολή.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.82 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.