Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Μετεγγραφές: Τα δέκα νέα κριτήρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δέκα κριτήρια που πριμοδοτούνται με διαφορετικά μόρια και ποσόστωση έως 10% επί του αριθμού εισακτέων σε κάθε πανεπιστημιακό τμήμα ή σχολή προβλέπει το νέο σύστημα μετεγγραφών που αναμένεται να συμπεριλάβει στο εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο το υπουργείο Παιδείας.

Δίνονται όμως και δύο νέες δυνατότητες: Να λαμβάνουν μετεγγραφή δικαιούχοι από όλα τα έτη εκτός του τελευταίου –και φυσικά όσων έχουν υπερβεί τον κανονικό χρόνο σπουδών- και φοιτητές πανεπιστημίων εξωτερικού (κάτι που είχε καταργηθεί πριν από πολλά χρόνια) για εξαιρετικούς λόγους.

Η νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές προβλέπει δέκα διαφορετικές κατηγορίες δικαιούχων. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να συνδυάζουν διαφορετικά κριτήρια και έτσι να αυξάνουν τα μόρια που θα αποφασιστούν για την καθεμία. Τα κριτήρια, σύμφωνα με το προσχέδιο, είναι τα εξής:

1. Τέκνα θυμάτων τρομοκρατίας, σύμφωνα με το Ν. 1897/1990

2. Πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες (Φ.151/122732/Β6-είναι 58 στον αριθμό) εφόσον έχουν διαπιστωθεί ιατρικά, ή έχουν κάνει δωρεά οργάνου ή μυελού οστών σε συγγενή α’ ή β’ βαθμού.

3. Κατά κεφαλήν εισόδημα μελών της οικογένειας που δεν υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ Θα πριμοδοτείται με περισσότερα μόρια από όσους έχουν κατά κεφαλήν εισόδημα έως 8.000 ευρώ.

4. Ορφανοί και από τους δύο γονείς.

5. Πολύτεκνοι ή τέκνα πολυτέκνων.

6. Έχοντες αδελφό ή αδελφή φοιτητή πρώτου κύκλου σπουδών εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου. Η μετεγγραφή αφορά πλησιέστερη πόλη φοίτησης αδελφού ή κατοικίας γονέων.

7. Γονείς ή τέκνα πολυμελούς οικογένειας με τρία ζώντα τέκνα.

8.Υποψήφιοι με γονείς, τέκνα, αδέλφια ή σύζυγο που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες (οι ίδιες που περιγράφονται στη Φ.151/122732/Β6) ή πιστοποιημένη αναπηρία 67% και άνω (σ.σ. εδώ θα έπρεπε να προστεθεί και αναπηρία του ίδιου του υποψηφίου).

9. Υποψήφιος με γονείς ή κηδεμόνες, ένας εκ των οποίων ή και οι δύο αθροιστικά έχουν αποδεδειγμένα συμπληρώσει δέκα μήνες ανεργίας εντός τρέχοντος έτους.

10. Ορφανοί από έναν γονέα ή τέκνα άγαμης μητέρας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.