Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Στον εισαγγελέα οι ανήλικοι που έκαψαν σκύλο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι τρεις ανήλικοι που περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό κι έκαψαν έναν σκύλο στην Άρτα ταυτοποιήθηκαν και προσήχθησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Πρόκειται για τρεις ανήλικους Ρομά ενώ αναζητείται και το τέταρτο άτομο που βιντεοσκόπησε και ανάρτησε το επίμαχο υλικό στο διαδίκτυο.

«Η προστασία των ζώων είναι θέμα ηθικής τάξης και δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς….. Θα το επαναλάβω για ακόμα μια φορά: Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας μετά την ταυτοποίηση των ανήλικων δραστών.

Για την ταυτοποίηση των δραστών προηγήθηκαν προκαταρκτικές ενέργειες από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ενημέρωσε σχετικά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με τις εταιρείες του διαδικτύου, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του επίμαχου βίντεο σε καταυλισμό Ρομά στην Άρτα.

Σήμερα (30-09-2014) νωρίς το πρωί, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων, ενώ συμμετείχε και Αξιωματικός της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν οι τρεις ανήλικοι Ρομά, ηλικίας 11, 14 και 16 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της αποτρόπαιας πράξης. Παράλληλα, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τέταρτου δράστη, ο οποίος συμμετείχε στη βιντεοσκόπηση και ανάρτηση του επίμαχου υλικού στο διαδίκτυο.

Σε βάρος των παραπάνω δραστών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ οι τρεις ανήλικοι έχουν προσαχθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Σημειώνεται ότι οι διαχειριστές των επίμαχων εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης και σελίδων του διαδικτύου, που φιλοξενούσαν το συγκεκριμένο βίντεο, ανταποκρίθηκαν σε σχετική έγγραφη ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και απέσυραν – διέγραψαν άμεσα το επίμαχο υλικό.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τον άμεσο εντοπισμό των δραστών, δήλωσε: «Η προστασία των ζώων είναι θέμα ηθικής τάξης και δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς. Μετά την πρωτοβουλία μας για την αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε όσους κακοποιούν ζώα, επιβεβαιώνουμε καθημερινά την απόφασή μας να τιμωρούνται, όσοι παραβιάζουν γραπτούς και άγραφους κανόνες για την προστασία τους. Θα το επαναλάβω για ακόμα μια φορά: Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.