Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Tαξίδι στην Κάλυμνο για το Φεστιβάλ Αναρρίχησης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια εναλλακτική πρόταση από τις 9 μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.

Μια ακόμα μεγαλειώδη γιορτή για τους λάτρεις της αναρρίχησης φιλοξενεί για τρίτη χρονιά το πανέμορφο νησί της Καλύμνου, από τις 9 μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2014.

Το «The North Face Kalymnos Climbing Festival» θα δώσει και φέτος δυναμικό «παρών» με τη συμμετοχή πολλών αναρριχητών και θρυλικών ονομάτων του αθλήματος.



Η ποικιλομορφία των ακτών, των απόκρημνων βράχων και το ήπιο κλίμα του καθιστούν το νησί της Καλύμνου ιδανικό μέρος για τους αναρριχητές, οι οποίοι παρομοιάζουν τον βράχο της Καλύμνου με αυτόν της Ταϊλανδης.

Υπάρχουν περίπου 60 πεδία με διαδρομές αθλητικής αναρρίχησης κυρίως «μιας σχοινιάς», δυσκολίας από 4 έως 9, που είναι εύκολα προσβάσιμα από μονοπάτια.



Στην μεγάλη τετραήμερη γιορτή της αναρρίχησης θα συμμετάσχουν κορυφαίοι εν ενεργεία αθλητές και ζωντανοί θρύλοι της μοντέρνας αθλητικής αναρρίχησης βράχου, όπως ο Άγγλος John Dunne, o Γάλλος Jean-Baptiste Tribout, ο Ιάπωνας Yuji Hirayama, οι Αυστριακοί Beat Kammerlander και Gerhard Hörhager, ο Ισπανός Patxi Arocena και ο Ιταλός Maurizio Zanolla, περισσότερο γνωστός ως «Manolo».



Το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναρριχητικούς μαραθωνίους για συμμετέχοντες όλων των επιπέδων, παρουσιάσεις-προβολές από τους ζωντανούς θρύλους του αθλήματος, deep water soloing, beach party και πολλά ακόμα.



Ηλιόλουστες ημέρες, ασβεστολιθικές διαδρομές που κόβουν την ανάσα, η πανοραμική θέα από τα αναρριχητικά πεδία με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου σε συνδυασμό με την παρουσία των κορυφαίων αθλητών του κόσμου θα δημιουργήσουν την ίδια μοναδική ατμόσφαιρα που σφράγισε τις δύο προηγούμενες εκδόσεις.

Η 3η έκδοση του «The North Face Kalymnos Climbing Festival» συνδιοργανώνεται από το Δήμο Καλυμνίων και την «The North Face».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τετραήμερου φεστιβάλ έχει ως εξής:



Τετάρτη 8 Οκτωβρίου

11:00 – 22:00 Δηλώσεις συμμετοχής στους Μαραθώνιους “Οpen” και “Big” στο ξενοδοχείο Elena Village

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου

11:00 – 22:00 Δηλώσεις συμμετοχής για τους Μαραθώνιους και για το “Deep Water Solo” στο ξενοδοχείο Elena Village
19:30 Τελετή Έναρξης του φεστιβάλ στο ξενοδοχείο Elena Village

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου

08:00 – 13:00 Δηλώσεις συμμετοχής για τους Μαραθώνιους ( “OPEN” και “BIG” ) και για το “Deep Water Solo” στο ξενοδοχείο Elena Village
09:00 – 18:00 Πρώτη ημέρα των Μαραθώνιων “Οpen” και “Big”
21:30 Ομιλία – Παρουσίαση αναρριχητικών περιπετειών και εξερευνήσεων από αθλητές “θρύλους” της North Face στο ξενοδοχείο Elena Village

Σάββατο 11 Οκτωβρίου

09:00 – 17:00 Παρουσίαση των καλεσμένων «ζωντανών θρύλων» της αναρρίχησης
09:00 – 18:00 Δεύτερη ημέρα των Μαραθωνίων “Οpen” και “Big”
20:30 – 22:30 Ελληνικό Δείπνο
22:30 Απονομές Επάθλων
23:30 Beach Party στην παραλία του Μασουριού

Κυριακή 12 Οκτωβρίου

11:00 – 16:00 Deep Water Solo παρέα με τους αθλητές της North Face



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.