Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΕ: 165 εκ. ευρώ σε παραγωγούς φρούτων και λαχανικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παράσχει 165 εκατομμύρια ευρώ, στο πλαίσιο ενός νέου σχεδίου, στόχος του οποίου είναι να βοηθήσει τους παραγωγούς φρούτων και λαχανικών οι οποίοι επλήγησαν από την απαγόρευση της Ρωσίας για εξαγωγές τροφίμων από την ΕΕ προς τη χώρα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Μόσχα προχώρησε στην απαγόρευση, τον περασμένο μήνα, ορισμένων γεωργικών προϊόντων που εισάγονταν από την ΕΕ, ως απάντηση στις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας εξαιτίας της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία.

Το νέο σχέδιο περιορίζεται σε προϊόντα όπως μήλα, αχλάδια, εσπεριδοειδή, ακτινίδια, δαμάσκηνα, σταφύλια, καρότα, αγγούρια, πιπεριές και ντομάτες. Οι παραγωγοί 12 χωρών της ΕΕ, που εξήγαγαν τον μεγαλύτερο όγκο φρούτων και λαχανικών στη Ρωσία τα περασμένα χρόνια, έχουν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση για αυτή την οικονομική βοήθεια.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, τα χρήματα μπορούν να διατεθούν για την εξαγορά φρούτων και λαχανικών που αρχικά προορίζονταν για τη Ρωσία ή να καταβληθούν στους γεωργούς οι οποίοι έχουν συμφωνήσει είτε να μην συλλέξουν τα προϊόντα τους είτε να τα συλλέξουν πριν αυτά είναι ήδη πολύ ώριμα.

«Αυτό το πρόγραμμα θα είναι πιο συγκεκριμένο από το αρχικό σχέδιο, αν και υπάρχει περιθώριο για κάποια ελαστικότητα», δήλωσε ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, Ντάτσιαν Τσιόλος. «Αυτά τα μέτρα στήριξης της αγοράς θα παράσχουν μια βραχυπρόθεσμη ανακούφιση».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.