Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Πτυχίο σε μαθητές ΕΠΑΛ μετά από αξιολόγηση στα μαθήματα γενικής παιδείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λοβέρδος: Η απαλλαγή δημιουργούσε προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου.

«Το μέτρο της απαλλαγής από τα μαθήματα γενικής παιδείας και της παρακολούθησης μόνο των μαθημάτων ειδικότητας από τους εγγραφομένους στη Β' τάξη των ΕΠΑΛ , κατόχους απολυτηρίου ΓΕΛ ή ισότιμων σχολείων, είχε εφαρμοστεί παλαιότερα, αλλά ο μεγάλος αριθμός των φοιτούντων μαθητών και η αδυναμία του σχολικού προγράμματος να διαχωρίσει τους υπόχρεους σε πλήρη ή μερική παρακολούθηση δημιουργούσαν προβλήματα στην εύρυθμη παιδαγωγική λειτουργία του σχολείου».

Τα παραπάνω ανέφερε γραπτώς ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απ. Κακλαμάνης.

Ο υπουργός Παιδείας υπογραμμίζει ότι η αξιολόγηση των μαθητών στα μαθήματα γενικής παιδείας είναι αναγκαία προϋπόθεση, προκειμένου ο μαθητής του ΕΠΑΛ να πάρει πτυχίο και επισημαίνει ότι με βάση την παρ.3 του άρθρου 11 του ν.4186/2013 ο βαθμός προκύπτει από το μέσο όρο της γενικής βαθμολογίας των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων γενικής παιδείας και ειδικότητας, καθώς και της προφορικής βαθμολογίας της Φυσικής Αγωγής του μαθητή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.