Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Από άνεργοι πτυχιούχοι… καταστηματάρχες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στράφηκαν στην επιχειρηματικότητα και δη στην εστίαση για να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Οι ευκαιρίες ελάχιστες για να καταφέρουν να βρουν μια δουλειά στον τομέα τους. Μπορεί να σπούδασαν, να πήραν τα πτυχία τους, αλλά επέλεξαν να στραφούν αλλού για να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Πολλοί νέοι άνεργοι πτυχιούχοι άνοιξαν καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας , όπως μια η Ελένη Λάμπου που έχει πάρει το πτυχίο της «στη διοίκηση και οικονομία στην Αθήνα», όπως λέει, και άνοιξε αρτοποιείο στο Μοναστηράκι . Εξηγώντας την απόφαση της γόσον αφορά στο σημείο που επέλεξε για το μαγαζί της λέει: «Έχει κόσμο όλες τις ώρες της ημέρας». Παράλληλα, προσέλαβε μια 23χρονη φίλη της φυσικοθεραπεύτρια, η οποία τόνισε ότι «δεν έβρισκα κάτι πάνω στο αντικείμενο μου».

Λίγο πιο πέρα μια 24χρονη πτυχιούχος θεολογίας έχει ένα κατάστημα με αξεσουάρ, το οποίο πριν πουλούσε αναμνηστικά της Ακρόπολης και σουβενίρ. Σύμφωνα, με τους περιοίκους –στο Μοναστηράκι- τους τελευταίους επτά μήνες έχουν ανοίξει περίπου 25 νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εστίαση στους δρόμους γύρω από την Αρχαία Αγορά και στην Αιόλου.

Για του λόγου το αληθές, άλλο ένα κατάστημα έχει εμφανιστεί στην περιοχή, το οποίο προσφέρει παγωτά, παγωμένο γιαούρτι και γρανίτες . «Σπούδασα οικονομικά και μάρκετινγκ στην Αγγλία και βοήθησα τον φίλο μου να ανοίξουμε αυτή την επιχείρηση», λέει ο Χρήστος Χρήστου.

Δείτε το βίντεο του Alpha:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.