Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχεται το κλιματιστικό... χεριού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το «έξυπνο» μπρασελέ που σας δροσίζει ή σας ζεσταίνει.

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα τις ημέρες που κάνει πάρα πολύ ζέστη να μπορείτε να κυκλοφορείτε με ένα… «φορετό» κλιματιστικό, με τη μορφή ενός μπρασελέ, στο χέρι σας;

Μια ομάδα ερευνητών από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) κατασκεύασαν ένα μπρασελέ, το οποίο λειτουργεί ως ατομικό κλιματιστικό και μπορεί να φορεθεί στον καρπό ενός ατόμου.

Η συσκευή ονομάζεται «Wristify» και είναι προγραμματισμένη έτσι ώστε να δροσίζει (ή να ζεσταίνει) την επιφάνεια του δέρματος, προκειμένου να εξισορροπείται η θερμοκρασία του σώματος, ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος.

Οι κατασκευαστές/εφευρέτες της συσκευής, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, είναι οι Matthew Smith, Sam Shames, Megha Jain και David Cohen-Tanugi.

Την περασμένη χρονιά η ιδέα τους κέρδισε το πρώτο βραβείο και 10.000 δολάρια στο διαγωνισμό «Making and Designing Materials Engineering Contest», που διοργανώνει το πανεπιστήμιο.



Τώρα, το Wristify έχει περάσει στην ομάδα των φιναλίστ που διαγωνίζονται στο διαγωνισμό της Intel «Make it Wearable».

Οι φιναλίστ βραβεύονται με επιπλέον 50.000 δολάρια, για να βοηθηθούν να κάνουν τις «ιδέες» τους πραγματικότητα.
Μια πρωτότυπη εκδοχή της συσκευής έχει ήδη κατασκευαστεί και πραγματοποιούνται διάφορες δοκιμές.

«Το Wristify χρησιμοποιεί όλα τα φυσικά κύματα δροσιάς ή θερμότητας για να ενεργοποιήσετε τους υποδοχείς θερμότητας στην επιφάνεια του δέρματός σας, αφήνοντας σας ένα αίσθημα ανανέωσης» αναφέρει ο σχεδιαστής της συσκευής Niccolo Casas, στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ο νικητής του διαγωνισμού της Intel θα ανακοινωθεί στις 3 Νοεμβρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.