Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Επιχειρηματίας δικαιώθηκε μετά από 14 χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εισέπραξε αποζημίωση λόγω φυσικής καταστροφής μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Χρειάστηκε να περάσουν 14 ολόκληρα χρόνια και να διαμεσολαβήσει ο Συνήγορος του Πολίτη, προκειμένου να εισπράξει γυναίκα επιχειρηματίας την αποζημίωση που δικαιούτο, λόγω ζημιών που προκλήθηκαν στην επιχείρησή της από φυσική καταστροφή.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2002 ο Κηφισός ποταμός υπερχείλισε στο ύψος του Νέου Φαλήρου, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς πολλές επιχειρήσεις της περιοχής. Για να αντιμετωπιστούν οι πρώτες ζημιές, αρχικά, οι επιχειρήσεις αποζημιώθηκαν με ένα χαμηλό, σε σχέση με την εκτιμηθείσα ζημιά, ποσό. Επειδή η υπόλοιπη αποζημίωση δεν καταβλήθηκε, οι πληγέντες επιχειρηματίες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν με αποφάσεις, οι οποίες κατέστησαν αμετάκλητες το 2014.

Η γυναίκα προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος απευθύνθηκε στις οικονοµικές υπηρεσίες, αλλά και στην πολιτική ηγεσία της Γενικής Γραµµατείας Υποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων, ζητώντας την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων και την καταβολή της επιδικασθείσας αποζηµίωσης, ύψους 315.100 ευρώ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη Αρχή, διαπίστωσε σημαντική κωλυσιεργία από την πλευρά της διοίκησης στην καταβολή των ποσών, ενώ και οι αλλαγές στις αρµοδιότητες των εµπλεκόµενων υπηρεσιών επιβράδυναν κατά πολύ τη σχετική διαδικασία.

Τελικά, κατόπιν της παρέµβασης του Συνηγόρου, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραµµατείας ολοκλήρωσαν τη σχετική διαδικασία, µε τη διαβίβαση των σχετικών δικαιολογητικών προς την υπηρεσία δηµοσιονοµικού ελέγχου και έτσι η δικαιούχος εισέπραξε το ποσό που της είχε επιδικαστεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.