Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Οι Financial Times γράφουν για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η συμφωνία της Δευτέρας σημαίνει πως χάνουν πάλι τη δουλειά τους.

Για τον Βαγγέλη Αλεξίου η σοσιαλιστική επανάσταση με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα κράτησε μόνο 12 υπέροχες ημέρες. Απολυμένος από τη δουλειά του- ήταν καθαριστής στο υπουργείο Οικονομικών- πριν από δυόμιση χρόνια από μια κυβέρνηση πουν περιόριζε τις δαπάνες ακολουθώντας εντολές των πιστωτών της Ελλάδας, ο κ. Αλεξίου επανατοποθετήθηκε στη θέση του την 1η Ιουλίου με απόφαση του κυβερνώντος κόμματος, γράφουν σήμερα οι Financial Times επικεντρώνοντας στο θέμα των καθαριστών του ΥΠΟΙΚ με φόντο τις εξελίξεις στη χώρα.

Ωστόσο η στάση του Αλέξη Τσίπρα να αψηφά τους πιστωτές και η επιθυμία του κ. Αλεξίου να γυρίσει στη δουλειά του καθαρίζοντας τα πατώματα του υπουργείου τερματίστηκαν τη Δευτέρα όταν η Αθήνα συνθηκολόγησε στις απαιτήσεις των πιστωτών για να πάρει πακέτο βοήθειας 86 δισεκατομμυρίων.

«Εύχομαι ο κ. Τσίπρας να είχε πει όχι στις Βρυξέλλες», λέει ο κ. Αλεξίου. «Ελπίζω πως μπορούμε ακόμα να τον εμπιστευτούμε. Θέλει να βοηθήσει τους εργαζόμενους, τους φτωχούς… αλλά οι δανειστές δεν θα τον αφήσουν».

Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στην εξουσία τον Ιανουάριο ψηφισμένος από τους Έλληνες που ήταν πια κουρασμένοι και οργισμένοι από πέντε χρόνια τιμωρητικής λιτότητας, σημειώνουν οι Financial Timesμ υποσχόμενος να τερματίσει τις περικοπές δαπανών και την εποπτεία των ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, ανακαλώντας ταυτόχρονα μέτρα που είχαν πάρει οι προηγούμενες κυβερνήσεις που έπληξαν τις δουλειές στο δημόσιο και τους μισθούς.

Οι ελπίδες αυτές χάθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας ύστερα από 17 ώρες επώδυνων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε στην πιο παρεμβατικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και λιτότητας που έχει ποτέ απαιτήσει η ΕΕ.

Ο 34χρονος Αλεξίου, γράφουν οι Financial Times ήταν ένας από τους χιλιάδες πρώην εργαζόμενους του δημοσίου που είχαν στηρίξει τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάρουν πίσω τις δουλειές τους.

Η Λένα Οικονόμου, πρώην πρόεδρος του σωματείου των καθαριστριών του δημοσίου, πέρασε μήνες σε σκηνή έξω από το υπουργείο- και διανυκτέρευσε κάποιες φορές εκεί- με αίτημα να πάρουν πίσω τις δουλειές τους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας υποστήριξε πολύ, έφερε το θέμα μας στη Βουλή ακόμα και όταν δεν ήταν κυβέρνηση», λέει. Ο αγώνας της δικαιώθηκε όταν η κυβέρνηση την 1η Ιουλίου συμφώνησε να επιστρέψουν στις δουλειές τους 200 καθαριστές, έστω έως το τέλος του χρόνου.

Αλλά τα νέα μέτρα διέλυσαν την απόφαση αυτή. «Η συμφωνία είναι πάρα πολύ κακή… Μας πέταξαν στα σκουπίδια», λέει, «ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να νοιαστεί για μας… όσο ζω ελπίζω».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.