Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Αποβάλλονται από την παραλία Ελαφονησίου οι δήμοι Κισάμου και Κανδάνου Σελίνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η περιοχή θα αστυνομεύεται και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Στην έκδοση προσωρινής διαταγής, σύμφωνα με την οποία αποβάλλονται από την παραλία του Ελαφονησίου στα νότια των Χανίων, οι δήμοι Κισάμου και Κανδάνου Σελίνου προχώρησε σήμερα ο ειρηνοδίκης Χανίων.

ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ ΚΡΗΤΗ

Σύμφωνα με την απόφαση, που ανέγνωσε το μεσημέρι ο ειρηνοδίκης στους δημάρχους των δυο δήμων, τους νομικούς τους συμβούλους και τα μέλη των δημοτικών τους συμβουλίων, θα πρέπει εντός 24 ωρών να απομακρύνουν από το σύνολο της παραλίας κάθε είδους κατασκευή, ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ όπως τους τόνισε, μετά την παρέλευση του 24ώρου, η περιοχή θα αστυνομεύεται και, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, για κάθε ημέρα θα επιβάλλεται πρόστιμο από τριάντα έως και σαράντα χιλιάδες ευρώ.

Η απόφαση θα καθαρογραφεί και θα παραδοθεί αύριο και εγγράφως, ενώ θα ισχύει έως ότου εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο δήμος Κισάμου, ζητώντας να αλλάξουν τα όρια που είχαν οι δυο δήμοι και αφορούσαν την διαχείριση της παραλίας του Ελαφονησίου.

Οι δήμοι Κισάμου και Κανδάνου - Σελίνου έφτασαν μέχρι τα δικαστήρια, διεκδικώντας επί της ουσίας έκταση περίπου εκατό μέτρων που βρίσκεται στη θέση «Βουλισμένη».

Σήμερα, ο ειρηνοδίκης Χανίων και ενώ χθες, είχε πραγματοποιήσει αυτοψία στην περιοχή, κάλεσε τους δύο δήμους να βρουν και να προτείνουν συμβιβαστική λύση μέχρι να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει ο δήμος Κισάμου.

Μάλιστα, πριν την έκδοση της απόφασης ζήτησε την άποψη των δημάρχων Κισάμου Θοδωρή Σταθάκη, Κανδάνου - Σελίνου Αντώνη Περράκη, των νομικών συμβούλων των δυο δήμων αλλά και όλων των παρόντων δημοτικών συμβούλων.

Η συζήτηση απέβη άκαρπη, καθώς οι δυο πλευρές δεν κατέληξαν σε μια κοινά αποδεκτή λύση και μετά από αυτό τους ανακοινώθηκε η απόφαση της αποβολής από την παραλία του Ελαφονησίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.