Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες αποφάσισε η ΕΚΤ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοινώσεις Ντράγκι στη συνέντευξη Τύπου.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αποφάσισε να αυξήσει την έκτακτη ρευστότητα που χορηγεί, μέσω του μηχανισμού ELA, στις ελληνικές τράπεζες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου από τη Φρανκφούρτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΚΤ ικανοποίησε το αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος, χορηγώντας πρόσθετη ρευστότητα 900 εκατ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες για μία εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε ότι η απόφαση να αυξηθεί ο ELA είναι συμμετρική ως προς την προηγούμενη απόφαση να «παγώσει» η έκτακτη χρηματοδότηση.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η ΕΚΤ συνεχίζει να ενεργεί βάσει της υπόθεσης ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, ενώ έκανε λόγο για αποκατάσταση των συνθηκών για την αύξηση του ELA.

«Η παροχή ρευστότητας δεν γίνεται ποτέ χωρίς όρους και απεριόριστα», διευκρίνισε. Ο ELA θα αυξηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει η Ελλάδα μέρος της ευρωζώνης, θα συνεχίσουμε την παροχή ρευστότητας, εξήγησε ο κ. Ντράγκι, ενώ διευκρίνισε απαντώντας σε ερώτηση, ότι η ΕΚΤ δεν αποφασίζει ποια χώρα θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης.

Επίσης, ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι το Eurogroup έχει καλωσορίσει την έγκριση των προαπαιτουμένων από την ελληνική Βουλή


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.