Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Η ζωή σε ψυχιατρική κλινική του Πακιστάν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τις φωτογραφίες.

Στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Punjab, στη Λαχόρη του Πακιστάν, ακούγονται τραγούδια Bollywood και θρησκευτικές μελωδίες. Η φωτογράφος Marylise Vigneau, που πήγε εκεί ένιωσε μία σειρά από δυνατά συναισθήματα. Η καθημερινότητα, όπως περιγράφει η ίδια, είναι επίπονη για τα άτομα με ψυχικές ασθένειες.

Κατά τις επισκέψεις της στο ψυχιατρικό ίδρυμα, για πάνω από τρία χρόνια, είδε τους τρόφιμους να παίζουν με σαπουνόφουσκες αλλά άκουσε μέχρι και έναν μεγαλύτερο άντρα, να απαγγέλλει John Keats στα αγγλικά.

Όπως σημειώνει, οι ιδιορρυθμίες στη συμπεριφορά τους αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη και δυσπιστία και οι ευάλωτες ψυχές προσελκύουν ελάχιστο οίκτο. Εκείνοι που πάσχουν από ψυχιατρικές παθήσεις συχνά οδηγούνται σε θεραπευτές πίστης, αντί να λαμβάνουν ιατρική φροντίδα, και η διάγνωση των ατόμων γενικά θεωρείται βάρος για τις οικογένειές τους. Μέσα στο νοσοκομείο, ωστόσο, η Vigneau ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την γενναιοδωρία, των γιατρών οι οποίοι παρείχαν πολύτιμη φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή.

Η σειρά της, τιτλοφορείται «On the Other Hand, Lahore Mental Institute».












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.