Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ανώνυμοι μαέστροι της εξαπάτησης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άνθρωποι που επιδόθηκαν σε απάτες με συνέπειες καταστροφικές!

Μάστορες της απάτης έχουν εμφανιστεί κατά χιλιάδες στην Ιστορία, αφήνοντας ζοφερή παρακαταθήκη από οικονομικά σκάνδαλα μέχρι και κάθε μορφής κατεργαριά.

Ο όρος «απάτη» παραείναι βέβαια γενικός και περικλείει πάμπολλα εντός του, από λευκά ψέματα και απλή απόκρυψη όλης της αλήθειας μέχρι και μοχθηρές συμπεριφορές με σκοπό το ίδιο όφελος.

Όσο για τα αποτελέσματα της εξαπάτησης, μόνο τραγικά και καταστροφικά μπορούν να λογιστούν για τη ζωή του θύματος.

Πλάι βέβαια στα μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως αυτός και αυτός, φιγουράρουν και μια σειρά σαφώς πιο άγνωστων ανθρώπων, όχι όμως και λιγότερο τρομακτικών…

Το αστέρι της Γουόλ Στριτ, Σαμ Ισράελ Γ’



Το ανερχόμενο αστέρι του οικονομικού κόσμου ίδρυσε το 1996 το δικό του επενδυτικό κεφάλαιο και βρέθηκε να κάνει από την πρώτη στιγμή δουλειές με την Goldman Sachs, η οποία του εξασφάλισε μεγάλους πελάτες αλλά και τις απαραίτητες διασυνδέσεις στη Γουόλ Στριτ. Αποτέλεσμα; Μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, η επενδυτική φίρμα είχε συγκεντρώσει περιουσία μεγαλύτερη από 450 εκατ. δολάρια.

Δυστυχώς, τα κέρδη που παρουσίαζε ο Ισράελ ήταν όμως πλασματικά! Κι αυτό γιατί ο τύπος είχε σκαρώσει ένα από τα καλύτερα σχήματα οικονομικής απάτης από την εποχή του Τσαρλς Πόνζι, την ίδια ώρα που υπεξαιρούσε πολλά για προσωπική χρήση. Για να κρατήσει μάλιστα το πράγμα κρυφό, ίδρυσε και μια λογιστική φίρμα για να φέρνει γυροβολιά τα κεφάλαια και να ξεφεύγει από τους ελέγχους.

Όταν το 2004 τα χρέη δεν μπορούσαν πια να κρυφτούν και οι επενδυτές ζητούσαν επιτακτικά τα χρήματά τους, ο Ισράελ διέκοψε τη χρηματιστηριακή του δράση και διοχέτευε τώρα τα εκατομμύρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μπαίνοντας στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. Κι έτσι τον Απρίλιο του 2008 ο κομπιναδόρος χρηματιστής καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών για απάτη και υποχρεώθηκε να επιστρέψει 300 εκατ. δολάρια στους επενδυτές. Για να γίνει μάλιστα αυτό, μετά την καταδίκη του αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος για να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του.

Επόμενος σταθμός η 9η Ιουνίου, η μέρα που θα έμπαινε υποτίθεται στη φυλακή, όταν ο ίδιος έγινε καπνός. Το πολυτελές τζιπ του βρέθηκε σε νεοϋορκέζικη γέφυρα με ένα σημείωμα καρφιτσωμένο στο παρμπρίζ: «Η αυτοκτονία είναι ανώδυνη», έγραφε. Όταν η σορός του δεν ξεβράστηκε σε κάποια ακτή, η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του. Στις 2 Ιουλίου ο Ισράελ παραδόθηκε στις αρχές και έφαγε δύο χρονάκια ακόμα, την ίδια ώρα που η Goldman Sachs υποχρεώθηκε να πληρώσει αποζημιώσεις 20,6 εκατ. δολαρίων στους επενδυτές…

Μπελ Γκίμπσον: όταν η κερδοσκοπία νικά τον καρκίνο



Η Αυστραλή έφτιαξε μια τεράστια οικονομική αυτοκρατορία όταν ισχυρίστηκε ότι κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο του εγκεφάλου της, παρά τις ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης που είχε στο πλευρό της. Σύμφωνα με την ίδια, η διάγνωση έγινε το 2009 και η περίπτωσή της λογίστηκε ανίατη και επιθετική, αν και η Γκίμπσον νίκησε στην άνιση μάχη μέσω ενός συνδυασμού εναλλακτικών θεραπειών και βιολογικών τροφών.

Με την κατάστασή της πλέον σταθερή, η Γκίμπσον έγινε διασημότητα στα κοινωνικά μέσα ως γκουρού των ολιστικών θεραπειών. Σύντομα έφτιαξε μια εφαρμογή (The Whole Pantry) που παρείχε συμβουλές για υγιεινό τρόπο ζωής και θεραπευτικές τροφές, έγραψε έναν αντίστοιχο τσελεμεντέ και ίδρυσε τελικά μια φιλανθρωπική οργάνωση για να βοηθήσει κι άλλους καρκινοπαθείς.

Πού το κακό; Η Γκίμπσον δεν είχε ποτέ καρκίνο και ήταν όλα μια απάτη πρώτου μεγέθους! Όλα μάλιστα ήρθαν στο φως τον Μάρτιο του 2015 από σπόντα, όταν έγινε γνωστό ότι δεν είχε δώσει ποτέ δεκάρα τσακιστή σε φιλανθρωπικά σωματεία. Η δημοσιογραφική έρευνα έβγαλε λαυράκι: η Γκίμπσον δεν είχε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει την αρρώστια της και κάτω από τη γενική κατακραυγή, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η ιστορία της ήταν ψεύτικη.

Δύο μήνες αργότερα επανήλθε όμως δριμύτερη: τώρα έλεγε ότι είχε πιστέψει κάποια στιγμή πως ήταν πραγματικά άρρωστη και είχε καρκίνο, αν και οι εξετάσεις που έκανε το 2011 έδειξαν ότι ήταν υγιέστατη. Αυτό δεν εξηγεί φυσικά την επιχειρηματική περιπέτεια που στήριξε πάνω στην αναπάντεχη ίασή της από την επάρατο ούτε και τους λόγους που συνέχισε να εξαπατά τους καρκινοπαθείς της οικουμένης. Ακόμα πιο απροσδόκητο είναι ίσως το γεγονός ότι η εισαγγελία της Αυστραλίας αποφάσισε να μην ασκήσει ποινική δίωξη στην κοπέλα(!), η οποία αναμένεται ωστόσο να αντιμετωπίσει αστικές ευθύνες. Η ίδια υποσχέθηκε να δώσει ένα τμήμα της παχυλής περιουσίας που έχει εντωμεταξύ μαζέψει σε αγαθοεργίες, αν και οι λογιστές της προσπαθούν ακόμα να υπολογίσουν όλα τα περιουσιακά της στοιχεία…

Λίντα Τέιλορ: Το ανέκδοτο του Ρίγκαν και η ζοφερή πραγματικότητα



Στην προεδρική προεκλογική κούρσα του 1976, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Ρόναλντ Ρίγκαν, είχε σημαία της καμπάνιας του τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα Υγείας των ΗΠΑ. Στους λόγους που εκφώνησε μάλιστα ανά τη χώρα έκανε συχνά λόγο για μια γυναίκα από το Σικάγο που είχε εξαπατήσει πολλάκις το κράτος Πρόνοιας και είχε ξαλαφρώσει τα δημόσια ταμεία από εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, την οποία δεν κατονόμασε ποτέ. Την ώρα λοιπόν που οι περισσότεροι πίστεψαν ότι επρόκειτο για μια βολική ιστορία που βγήκε από το μυαλό των λογογράφων του υποψήφιου προέδρου, η γυναίκα αυτή υπήρξε πράγματι και η ιστορία της απάτης της ήταν ακόμα μεγαλύτερη από τους ισχυρισμούς του Ρίγκαν!

Η Μάρθα Μίλερ γεννήθηκε το 1926, αν και έζησε ένα καλό μέρος της ζωής της ως «Λίντα Τέιλορ». Το Λίντα Τέιλορ ήταν βέβαια ένα μόνο από τα 80 ψευδώνυμά της, τα οποία συνυπήρχαν με 30 διαφορετικές διευθύνσεις κατοικίας και άλλα 15 τηλεφωνικά νούμερα, τα οποία χρησιμοποιούσε η απατεώνισσα για να ξαλαφρώνει τον δημόσιο κορβανά από προνοιακά επιδόματα για 28 ολόκληρα χρόνια! Η Μίλερ λάμβανε βοηθήματα για 27 ανύπαρκτα παιδιά και έπαιρνε 3 συντάξεις για νεκρούς συζύγους.

Και πιάστηκε μάλιστα επειδή έγινε άπληστη, όταν κατήγγειλε κλοπή στο σπίτι της ισχυριζόμενη ότι έλειπαν οι πανάκριβες γούνες και τα χρυσαφικά της. Η αμερικανική αστυνομία αναγνώρισε το ίδιο μοτίβο σε μια σειρά από αντίστοιχες καταγγελίες κλοπής και σύντομα ταυτοποίησε ότι η ίδια γυναίκα είχε καταγγείλει, κάτω από διαφορετικά ονόματα, πολλές ακόμα κλοπές.

Αν και οι αρχές δεν περίμεναν φυσικά την έκταση της απάτης με την οποία ήρθαν αντιμέτωπες όταν άρχισαν να χώνουν πιο βαθιά τη μύτη τους! Το 1977 η Τέιλορ συνελήφθη και καταδικάστηκε για 31 υποθέσεις απάτης, μένοντας στη φυλακή λιγότερο από 3 χρόνια. Παρά το γεγονός ότι έφυγε από τον κόσμο το 2002, η ιστορία της δεν τελειώνει εδώ: το 2014, ο γιος της έδωσε στην αστυνομία στοιχεία που την εμπλέκουν σε μια υπόθεση απαγωγής βρέφους από νοσοκομείο το 1964!

Η αστυνομικός με την περίεργη ιστορία Ελίζαμπεθ Κόουστ



Η 17χρονη έφηβη πιάστηκε το 2007 από τους γονείς της να βλέπει σκληρό πορνογραφικό υλικό στον υπολογιστή της. Για να μην τιμωρηθεί από την εξοργισμένη οικογένειά της, η κοπέλα εξομολογήθηκε ότι ο λόγος που έψαχνε για διαδικτυακό πορνό ήταν επειδή είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά. Μην έχοντας άλλη επιλογή, καθώς οι γονείς της επέμειναν, η Κόουστ έπλασε μια καλοστημένη ιστορία.

Είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η τραγική περιπέτειά της είχε λάβει χώρα όταν ήταν 10 ετών, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο σπίτι της γιαγιάς της. Μια μέρα που έπαιζε με ένα αγόρι της γειτονιάς, τον 14χρονο Τζόναθαν Μοντγκόμερι, εκείνος την κακοποίησε σεξουαλικά. Οι γονείς του κοριτσιού ειδοποίησαν την αστυνομία, οι αρχές ανέκριναν τη μικρή και πεπεισμένες για την αλήθεια της μαρτυρίας της συνέλαβαν τον Μοντγκόμερι.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν φυσικές αποδείξεις, η δακρύβρεχτη μαρτυρία και μόνο της Κόουστ ήταν αρκετή για να καταδικαστεί ο νεαρός για παιδική κακοποίηση και σοδομισμό, τρώγοντας 7,5 χρόνια στη φυλακή.

Επόμενος σταθμός το 2012, όταν η αστυνομικός πια Κόουστ (εργαζόταν στο ίδιο μάλιστα αστυνομικό τμήμα που ερεύνησε την υπόθεσή της) αποφάσισε να πει την αλήθεια, καθώς την κατέτρωγαν όπως είπε οι τύψεις. Η αλήθεια τής στοίχισε βέβαια, καθώς καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 5 χρόνια φυλακή και κλήθηκε να καταβάλει αποζημιώσεις 90.000 δολαρίων, αν και το εφετείο έριξε τελικά την ποινή της σε μόλις δύο μήνες. Όσο για τον Μοντγκόμερι, βγήκε από τη φυλακή και στα τέλη του 2013 έλαβε το πιστοποιητικό αθωότητάς του…
Γκουέν Αραούχο: η γυναίκα που ήταν άντρας



Οι σχέσεις είναι περίπλοκες και δύσκολες, ιδιαίτερα αν είσαι διεμφυλικός. Η αποκάλυψη για το φύλο μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη ιστορία και αυτό ακριβώς συνέβη στην Αραούχο, η οποία γεννήθηκε ως Έντουαρντ. Έπειτα από πολύ κόπο, άλλαξε το όνομά της σε Γκουέν και ξεκίνησε ορμονοθεραπεία, ζώντας πια ως θηλυκό.

Επόμενος σταθμός το 2002, όταν η Γκουέν άρχισε να κάνει παρέα με τέσσερις φίλους, με τους τρεις εκ των οποίων διατηρούσε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις, αν και δεν αποκάλυψε ποτέ ότι ανατομικά ήταν άντρας. Οι περιπτύξεις τους περιλάμβαναν πρωκτικό και στοματικό σεξ και η ίδια έκρυβε επιμελώς το πέος από τους παρτενέρ της, αν και κάποια στιγμή οι σύντροφοί της άρχισαν να ψυλλιάζονται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Τον Οκτώβριο του 2002, σε ένα πάρτι φίλων, οι εραστές της Γκουέν άρχισαν να την πιέζουν να τους πει την αλήθεια, όποια κι αν ήταν αυτή. Κάποια στιγμή τη μετέφεραν διά της βίας στο μπάνιο και την ανάγκασαν να τους δείξει το φύλο της. Βλέποντας ότι βιολογικά ήταν άντρας, η εξοργισμένη παρέα την ξυλοκόπησε βάναυσα με ό,τι βρήκε και στο τέλος τη στραγγάλισε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το μένος τους ήταν τέτοιο που παρά το γεγονός ότι η κοπέλα ήταν νεκρή, της έσπασαν και το κεφάλι με ένα φτυάρι, πριν παραχώσουν άρον-άρον το πτώμα της σε μια τρύπα.

Οι τέσσερις άντρες, ηλικίας 22-26 ετών, καταδικάστηκαν σε 6, 11, 15 χρόνια και ισόβια δεσμά, αντίστοιχα, κάνοντας τις δικαστικές αρχές των ΗΠΑ να μιλήσουν για ένα από τα πιο βάναυσα εγκλήματα μίσους της σύγχρονης αμερικανικής ιστορίας…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.