Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Έρχεται μείωση 10% στους μισθούς των βουλευτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μείωση 10% του βασικού μισθού των βουλευτών, που συμπαρασύρει τις αμοιβές του σημερινού και του παλιότερου πολιτικού προσωπικού, προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

"Ήδη από 1.1.2016 όπως εξήγγειλε και ο πρόεδρος της βουλής ο βασικός μισθός του βουλευτή θα μειωθεί κατά 10%. Αυτή η σημαντική μείωση συμπαρασύρει και όλο το πολιτικό προσωπικό, δηλαδή υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς καθώς ο μισθός όλων ξεκινά από τον βασικό μισθό του βουλευτή. Ήδη λοιπόν υπάρχει η μείωση κατά 10% στον βασικό, κάτι που δεν προέβλεπε η ρύθμιση του καλοκαιριού (σ.σ. νομοσχέδιο για μειώσεις μισθών υπουργών) γιατί εμείς δεν μπορούσαμε να μπορούμε στο ειδικό μισθολόγιο της βουλής. Αυτό που μένει είναι η εξίσωση της φορολόγησης των βουλευτών με τα φυσικά πρόσωπα, καθώς και ότι πρέπει να επανασχεδιάσουμε τις μειώσεις του ανώτερου πολιτικού προσώπου, Προέδρου Δημοκρατίας, χορηγίες, παλαιών πρωθυπουργών, κλπ και όσοι συμπαρασύρονται προς αυτούς, που πρέπει να ξαναδούμε στο πλαίσιο μιας αναλογικής μείωσης. Συνεπώς όλη αυτή η ανοησία ότι πήραμε πίσω τις μειώσεις του καλοκαιριού είναι ασχετοσύνη και κακεντρέχεια" λέει ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Βερναρδάκης περιγράφοντας στην εφημερίδα "Αυγή" τη δομή του νέου ενιαίου μισθολογίου που θα απελευθερώνει το βαθμολόγιο και θα το αποσυνδέει από τη μισθολογική εξέλιξη του υπαλλήλου, κάνει λόγο για μικρές αυξήσεις στους μισούς και πλέον δημοσίους υπαλλήλους. Η μισθολογική εξέλιξη του υπαλλήλου θα σχετίζεται με τις μισθολογικές ωριμάνσεις,καθορίζοντας τις αυξήσεις ανά διετία για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ανά τριετία για τους υπόλοιπους.

Ο κ. Βερναρδάκης διαβεβαιώνει ακόμη ότι δεν θα γίνει καμία παρέμβαση στον κατώτατο μισθό.

Επίσης, τονίζει ότι οι διοικήσεις οργανισμών και εταιρειών του Δημοσίου θα επιλέγονται από το Εθνικό Μητρώο των δημοσίων υπαλλήλων με ιδιαίτερα προσόντα.

Τέλος, μιλά για αμφίδρομη αξιολόγηση των υπαλλήλων και για συλλογική αυτοαξιολόγηση των δομών με βάση τους πολίτες - χρήστες των υπηρεσιών τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.