Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Γεωργιάδης: «Συνένωση , όχι κλείσιμο μονάδων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διευκρινίσεις αναφορικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΕΟΠΥΥ έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην απεργία που εξήγγειλαν οι γιατροί του οργανισμού.

Ο Υπουργός Υγείας με δηλώσεις του καλεί τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να καταθέσουν τις αντιπροτάσεις τους στο αρχικό σχέδιο και τόνισε πως «καλό είναι αυτή η μεταρρύθμιση να γίνει με τη συνεργασία και την παρουσία του ιατρικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ και όχι με το να είναι απέναντι».

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι η όποια κινητικότητα θα στρέφεται προς την κατεύθυνση της διοικητικής συνένωσης μονάδων και όχι στο κλείσιμο αυτών ενώ δήλωσε πως το γραφείο του είναι ανοιχτό για όλους.

«Τίποτα ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Περιμένουμε να μιλήσουμε με όλους και δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να εξαγγέλλεται μια απεργία επαναλαμβανόμενη, ενώ ακόμα δεν έχουμε καν το οριστικό σχέδιο».

Επίσης ο Υπουργός Υγείας ήταν απόλυτος όσον αφορά το ζήτημα των απολύσεων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάθε αξιολόγηση δε σημαίνει αυτόματα και απολύσεις ενώ αποκάλυψε ότι από τη διαδικασία αξιολόγησης δεν εξαιρείται ούτε ο ίδιος.

«Κάθε αξιολόγηση σημαίνει ενδεχομένως απολύσεις για κάποιους οι οποίοι κρίνεται ότι δε χρειάζονται για αυτή τη δουλειά. Όμως, στη χώρα μας για να γίνουμε επιτέλους ένα κράτος που θα λειτουργεί σωστά, θα πρέπει όλοι να αξιολογούμαστε. Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου από αυτό».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η όποια μεταβολή θα πραγματοποιηθεί με ανοιχτές τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ.

«Η όποια διοικητική μεταβολή γίνει, θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κλείσουν οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ ούτε για ένα 24ωρο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.