Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Αναβολή στη δίκη εργαζομένων της ΕΡΑ Ηρακλείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σφοδρές οι αντιδράσεις-Στις 2 Δεκέμβρη η νέα εκδίκαση της υπόθεσης.

Εν μέσω αντιδράσεων αναβλήθηκε η δίκη για την αγωγή των εργαζομένων της ΕΡΑ Ηρακλείου μετά από αίτημα των συνηγόρων του Ελληνικού Δημοσίου.

Η δίκη θα διεξαχθεί στις 2 Δεκεμβρίου ενώ με το άκουσμα της αναβολής ξέσπασαν αντιδράσεις τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους πολίτες που είχαν κατακλύσει την δικαστική αίθουσα.

Οι συνήγοροι του Δημοσίου ζήτησαν αναβολή επειδή, όπως ανέφεραν, δεν είχαν προετοιμαστεί καθώς δεν είχαν πρόσβαση στους φακέλους των εργαζομένων αφού τόσο καιρό το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ήταν υπό κατάληψη.

Ωστόσο, σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις από όλους τους εργαζομένους, συνδικαλιστές αλλά και πολίτες για την απόφαση.

Αντίλογος υπήρξε από τον συνήγορο των εργαζομένων, Τάσο Πετρόπουλο, τους δικηγόρους της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΕΣΗΕΠΗΝ αλλά και το Εργατικό Κέντρο οι οποίοι ανέφεραν ότι «είναι αδιανόητο να μην εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση. Οι άνθρωποι αυτοί είναι 5 μήνες στον αέρα, δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις τους, βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση κι έχουν καταστραφεί οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί. Η υπόθεση θα έπρεπε να δικαστεί σήμερα» ενώ συνέχισαν: «έχουν έρθει εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργάνων και πολίτες από όλη την Ελλάδα και για λόγους δεοντολογίας και ευπρέπειας θα έπρεπε τουλάχιστον το Δημόσιο να είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του γι’ αυτό και θεωρούμε ότι γίνεται σκόπιμα αυτή η κίνηση για να κερδίσουν χρόνο».

Στο πλευρό όμως τον εργαζομένων της ΕΡΑ Ηρακλείου στάθηκε και ο Δικηγορικός Σύλλογος, εκπρόσωπος του οποίου ανέφερε ότι «Η ΕΡΑ Ηρακλείου πρέπει να λειτουργήσει ξανά με τους εργαζόμενούς της ενώ είναι απαράδεκτο να μην δικαστεί σήμερα η υπόθεση».


Πηγή: http://www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.