Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Διαδικτυακό «μπλόκο» στην παιδική πορνογραφία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Μέτωπο» από Google και Microsoft.

Οι εταιρείες Google και Microsoft, που ηγούνται στις μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο συμφώνησαν να δυσκολέψουν την εύρεση εικόνων παιδικής πορνογραφίας online. Τουλάχιστον 100.000 όροι αναζήτησης, σύμφωνα με το BBC, δεν θα οδηγούν σε κανένα αποτέλεσμα που να σχετίζεται με υλικό παιδικής πορνογραφίας αλλά σε προειδοποιήσεις πως τέτοιες εικόνες είναι παράνομες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, που κάλεσε τις εταιρείες να αναλάβουν δράση, καλωσόρισε την κίνηση αυτή αλλά προειδοποίησε πως θα πρέπει να προχωρήσει αλλιώς θα εκείνος θα προωθήσει νέα νομοθεσία.

Τον Ιούλιο ο Κάμερον είχε ζητήσει από τη Google και τη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft- που διαχειρίζονται το 95% των αναζητήσεων στο διαδίκτυο- να κάνουν περισσότερα για να εμποδίσουν την πρόσβαση σε παράνομες εικόνες.

Είχε πει πως ήταν απαραίτητο να διασφαλιστεί πως όσες αναζητήσεις είχαν χωρίς αμφιβολία στόχο το παράνομο υλικό θα έπρεπε να ολοκληρώνονται χωρίς να φέρνουν αποτέλεσμα.

Τώρα οι δύο εταιρείας εισάγουν νέους αλγορίθμους που θα εμποδίζουν τις αναζητήσεις για εικόνες παιδικής πορνογραφίας να εμφανίζουν αποτελέσματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τέτοιου είδους υλικό.

«Αυτές οι αλλαγές ‘καθαρίζουν’ τα αποτελέσματα για 100.000 αναζητήσεις που μπορεί να συνδέονταν με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών», τόνισε στην Daily Mail ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google Eric Schmidt. «Σύντομα θα εφαρμοστούν σε περισσότερες από 150 γλώσσες κι έτσι θα υπάρξουν πραγματικά παγκόσμιες επιπτώσεις», πρόσθεσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.