Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Απαλλαγείτε από το «σωσίβιο» της κοιλιάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξαφανίστε τα παχάκια.

Μπορεί κάποιοι να τα αποκαλούν «τα χερούλια του έρωτα», όμως ας είμαστε ειλικρινείς... Τα παχάκια που έχετε γύρω από τη μέση σας, το λεγόμενο «σωσίβιο», δεν είναι και τόσο... ερωτικά!

Ξεχειλίζουν από τα skinny παντελόνια σας, μπορεί να ευθύνονται για προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την καρδιά και... είναι δύσκολο να απαλλαγεί κανείς από αυτά άπαξ και τα αποκτήσει!

Το λίπος που συγκεντρώνεται στη συγκεκριμένη περιοχή χρειάζεται ειδικές στοχευμένες ασκήσεις για να «εξαφανιστεί», σε συνδυασμό με αεροβική άσκηση και αλλαγή του τρόπου διατροφής.

Αφήστε λοιπόν στην άκρη τους «κοιλιακούς» που κάνετε κάθε φορά που ανοίγετε το ψυγείο και ακολουθήστε τις παρακάτω ασκήσεις για να δείτε... τους πραγματικούς κοιλιακούς «που κρύβετε μέσα σας»!

Βήμα 1. Αλλάξτε διατροφικές συνήθειες.

Βήμα 2. Ξεκινήστε με 30 λεπτά αερόβιων ασκήσεων κάθε δεύτερη ημέρα. Αν δείτε ότι αντέχετε παραπάνω, κάντε το έξι φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με μια έρευνα από το πανεπιστήμιο Duke, οι άνθρωποι που περπατούσαν για τουλάχιστον μισή ώρα έξι φορές την εβδομάδα δεν πήραν καθόλου λίπος στην περιοχή της κοιλιάς σε διάστημα 8 μηνών.

Βήμα 3. Δοκιμάστε τις παρακάτω 10λεπτες ασκήσεις για να ξεφορτωθείτε το «σωσίβιο».

Κάντε το παρακάτω σετ ασκήσεων τρεις φορές την εβδομάδα και κάθε μέρα επαναλάβετε το σετ τρεις φορές, περνώντας από άσκηση σε άσκηση όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

Ο ξυλοκόπος (20 σε κάθε πλευρά). Χρησιμοποιώντας ένα βαράκι, ανοίξτε τα πόδια σας στο άνοιγμα των γοφών και ρίξτε το βάρος σας στο αριστερό σας πόδι. Σηκώστε το βαράκι με τα δύο χέρια πάνω από τον αριστερό σας ώμο. Στη συνέχεια στρίψτε το σώμα σας κάνοντας μια κίνηση προς τα κάτω προς το δεξιό σας ισχίο. Αφήστε τα πόδια και τα γόνατα να ακολουθήσουν την περιστροφή του σώματος. Σηκώστε το βαράκι πίσω στον αριστερό σας ώμο και επαναλάβετε 20 φορές. Μετά αλλάξτε πλευρά.

Ρώσικη περιστροφή. Καθίστε κάτω με τα γόνατα λυγισμένα και τις πατούσες σας να ακουμπάνε στο έδαφος. Γείρετε τον κορμό σας σε γωνία 45 μοιρών. Κρατήστε ένα βαράκι με τα δύο χέρια και στρίψτε τον κορμό σας προς τα δεξιά ακουμπώντας το βαράκι κάτω. Στη συνέχεια στρίψτε προς τα αριστερά, αγγίζοντας το βάρος στην αριστερή πλευρά του σώματός σας. Επαναλάβετε 50 φορές.

Σηκώστε το βάρος σας (15 σε κάθε πλευρά). Φανταστείτε ότι είστε μια... σανίδα. Ξαπλώστε στο πάτωμα στο πλάι στηριζόμενοι στον αγκώνα σας. Σφίξτε τους κοιλιακούς σας και διατηρώντας το σώμα σας σε ευθεία γραμμή (σανίδα), σηκώστε το σώμα σας από το πάτωμα. Κατεβείτε και επαναλάβετε 15 επαναλήψεις από κάθε πλευρά.

Ποδηλάτης (30 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά). Ξαπλώστε στην πλάτη σας και βάλτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας. Σηκώστε τα γόνατά σας στο ύψος της κοιλιάς, φροντίστε η μέση σας να ακουμπάει στο πάτωμα και αρχίστε να κάνετε ποδήλατο, προσπαθώντας να αγγίξετε με τον αγκώνα σας το αντίθετο γόνατο. Επαναλάβετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε, σηκώνοντας τον κορμό σας ελαφρώς από το πάτωμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.