Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Μια ματιά σε μια πόλη-φάντασμα της Κίνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χτίστηκε ως αθλητικό χωριό για αγώνες διάρκειας 13 ημερών - Δείτε τις φωτογραφίες.

Οι δρόμοι είναι έρημοι, τα κτίρια στέκουν σαν άδεια σπιρτόκουτα και οπουδήποτε κι αν γυρίσει κανείς το βλέμμα του… δε βλέπει ψυχή.

Αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς, όταν επισκέπτεται το αθλητικό χωριό Shenyang - κάποτε σύμβολο ευημερίας και πηγής εθνικής υπερηφάνειας.





Τώρα αποτελεί μια εγκαταλελειμμένη πόλη - φάντασμα, που θα μπορούσε πολύ άνετα να «πρωταγωνιστήσει» σε μια ταινία τρόμου.

Οι τεράστιες πινακίδες που διαφημίζουν τα μοντέρνα διαμερίσματα έχουν γεμίσει σκόνη, ενώ τα ζιζάνια και τα παρατημένα δέντρα ενισχύουν την αίσθηση υποβάθμισης και παρακμής, αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline επικαλούμενη σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας People's Daily Online.



Η συνοικία Hunnan Xin στην πόλη Shenyang καλύπτει μια έκταση 120 στρεμμάτων, ενώ στο «χωριό» υπάρχουν εμπορικά ακίνητα, χώροι γραφείων και πολυκατοικίες διαμερισμάτων.



Χτίστηκε με αφορμή τους 12ους Εθνικούς Αγώνες, οι οποίοι θεωρήθηκαν ως ιδανική ευκαιρία για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων φιλοξενίας των αθλητών, αλλά και τη δημιουργία μιας ολόκληρης υποδομής για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Όταν όμως τελείωσαν οι αγώνες, η περιοχή αντί να μεταμορφωθεί σε μια ακμάζουσα πόλη - όπως ήλπιζαν οι ιθύνοντες - εγκαταλείφθηκε.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.